Τα 10 καλύτερα εξώφυλλα περιοδικών για το 2015

Είναι γνωστό ότι τα εξώφυλλα αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία του εκάστοτε τεύχους των περιοδικών.

Ο ντόρος που γίνεται είναι τεράστιος γύρω από αυτά και η αναγγελία τους προλειαίνει το έδαφος για την κυκλοφορία του. Ποια είναι τα καλύτερα covers της χρονιάς που φεύγει;

Το TIME ανακοίνωσε τη δική του δεκάδα και μας υπογραμμίζουν τα κίνητρα ή τις καλύτερες στιγμές από τα shooting.

Caitlyn Jenner για το Vanity Fair, Ιούλιος 2015

Η Annie Leibovitz λέει: «Δεν επινόησα ένα νέο πρόσωπο μέσα απ” τις φωτογραφίες μου. Ο Bruce ήταν ακόμα εκεί, καθώς η Caitlyn αναδυόταν. Όπως και με άλλους Ολυμπιονίκες που φωτογράφησα, η αυτοπεποίθησή της όλο και μεγάλωνε μετά από κάθε λήψη».

923951_vanity_fair

Οι γυναίκες που κατηγορούν τον Bill Cosby για βιασμό, New York Magazine, Ιούλιος 2015

923952_new_york

Condé Nast’s Traveler, Νοέμβριος 2015

Λέει ο φωτογράφος Pari Dukovic: «Είναι μεγάλη πρόκληση το να φτιάξεις μία αξιομνημόνευτη εικόνα μιας τόσο πολυφωτογραφημένης πόλης. Ειδικά ο ορίζοντας της Νέας Υόρκης έχει αναδειχθεί με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους. Φανταστείτε όμως να το βλέπετε για πρώτη φορά, το σοκ, τον ενθουσιασμό και την αίσθηση του να βιώνεις μια πόλη που δονείται! Αυτό προσπάθησα να αιχμαλωτίσω και να μεταφέρω με την φωτογραφία μου».

923953_IO-Conde-Nast-Traveler-11.15

Η Rihanna για το Harper’s Bazaar’s, Μάρτιος 2015

«Φέτος είχαμε τα 40 χρόνια απ” την κυκλοφορία της ταινίας «Τα σαγόνια του καρχαρία», οπότε φτιάξαμε έναν καρχαρία από υαλοβάμβακα κι η Rihanna ξετρελάθηκε. Η φωτογραφία τραβήχτηκε απ” τον Norman Jean Roy στο Ενυδρείο της Τάμπα», λέει η Laura Brown, υπεύθυνη ειδικών project του περιοδικού.

923956_gallery_nrm_1423068096-hbz-rihanna-subcover-fb

Η Adele για το Rolling Stone, Νοέμβριος 2015

«Πριν φωτογραφήσω την Adele, έψαξα και είδα κάθε μία απ” τις φωτογραφίες που έχει βγει. Είναι εμφανές ότι είναι όμορφη. Πάντα είναι φτιαγμένη, μακιγιαρισμένη και έχει ένα «έτοιμο» λουκ. Όταν όμως μπήκε στο στούντιο με τη φόρμα της και με τα μαλλιά της ανακατεμένα, έδειχνε ακόμα πιο όμορφη και κουλ. Ήθελα να την φωτογραφίσω έτσι. Η φωτογραφία που βάλαμε τελικά στο εξώφυλλο ήταν η τελευταία που τράβηξα στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας», είπε ο φωτογράφος Theo Wenner.

923954_1035x1407-R1248_cover

New York Times Magazine, Απρίλιος 2015

Ειδική δημιουργία του Γάλλου εικαστικός JR. «Είναι γνωστός για το πώς «κολλάει» τα τεράστια έργα τέχνης του σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έφτιαξε μια γιγάντια εκδοχή της φωτογραφίας του (απεικονίζει έναν 20χρονο μετανάστη στις ΗΠΑ που ήρθε απ” το Αζερμπαϊτζάν) και την τοποθέτησε στο έδαφος του Flatiron Plaza. To πρωινό της 11ης Απριλίου, στις 4 πμ. ο JR και οι συνεργάτες του άρχισαν να κολλούν το έργο στο πεζοδρόμιο. Τους πήρε 3.5 ώρες (η εικόνα είχε κοπεί σε 62 λωρίδες χαρτιού). Αργότερα την ίδια μέρα, ανέβηκε στο ελικόπτερο και τράβηξε την φωτογραφία», είπε η διευθύντρια φωτογραφίας, Kathy Ryan.

923955_jr-cover-of-the-new-york-times-magazine

California Sunday Magazine, Aπρίλιος 2015

«Το εξώφυλλο μας δείχνει πώς η θρυλική εταιρία design Ideo επανεφεύρει και φαντάζεται τον τρόπο που πεθαίνουμε. Συνήθως το συνδυάζουμε με θλίψη, ασχήμια και στεναχώρια. Όμως θέλαμε να δείξουμε κάτι άλλο. Η καλλιτέχνις Amy Friend χρησιμοποίησε μια ήδη υπάρχουσα φωτογραφία και επενέβη πάνω της ώστε να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα».

923957_0405_cv_death

Η Nicki Minaj για τοNew York Times Magazine, Οκτώβριος 2015

Σαν Warhol iconic ηρωίδα από το φωτογράφο Erik Madigan Heck.

923958_nicki-minaj-768

ΤΙΜΕ, Μάιος 2015

Λέει ο φωτογράφος Devin Allen: To ότι έκανα το εξώφυλλο του TIME άλλαξε τη ζωή μου, ακόμα μου μοιάζει με όνειρο. Αλλά ήταν καλό και για την πόλη μου, δείχνοντας πώς μερικές φορές οι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να επηρεάσουν την ατζέντα. Πλέον βοηθάω νέους φωτογράφους στην περιοχή μου και προσπαθώ να βοηθήσω και την κοινότητά μου. Όταν τράβηξα τη φωτογραφία θεώρησα ότι ήταν απλώς μια ok φωτογραφία. Δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο εμβληματική».

923959_71EsK8IV-KL

Η Chantae McMillan για το ESPN (Body Issue), 2015

Carlos Serrao: «Η Chantae McMillan είναι επταθλήτρια, οπότε ήθελα να βρω ένα μέρος που θα μπορούσε να μας κάνει όσα κάνει στα αθλήματά της. Πήγαμε στην έρημο, και δυστυχώς ήταν στα μέσα του καλοκαιριού, άρα είχε τρομερή ζέστη και όλοι υποφέραμε. Όλοι εκτός απ” την Chantae που ήταν πραγματικά πολύ άνετη»!

923960_final-espn-coverpromo2a