H συνέντευξη της Emirates στην Αθήνα

Εκατοντάδες νέοι και νέοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνεργοι πτυχιούχοι, σχημάτισαν ουρές την Κυριακή το πρωί, έξω από ξενοδοχείο της Πλάκας.

Ο λόγος;

Η ημέρα καριέρας, αιτήσεων και συνεντεύξεων για δουλειά δηλαδή, που διοργάνωσε η Emirates.

Με την κρίση να μην αφήνει πολλά περιθώρια για εύρεση εργασίας πάνω στο αντικείμενο των σπουδών, το επάγγελμα του αεροσυνοδού αλλά και του πιλότου να είναι ιδιαίτερα ελκυστικά και τους μισθούς και τις παροχές της Emirates  στους εργαζομένους της να λειτουργούν σαν μαγνήτης, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να κάνουν την προσπάθεια και να προσέλθουν στην ημέρα καριέρας της γνωστής αεροπορικής, με την ελπίδα της πρόσληψης, όπως επικαλείται σε άρθρο το iefimerida.gr.

Η κάμερα του Mega και η δημοσιογράφος Βελίκα Καραβάλτσιου βρέθηκαν στο εν λόγω ξενοδοχείο χθες το πρωί και συνομίλησαν με αρκετούς από τους υποψηφίους αεροσυνοδούς και πιλότους.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες νέους η Βάλη, η οποία σπούδασε Δομικά Εργα αλλά τώρα ελπίζει να δουλέψει ως πλήρωμα καμπίνας στην Emirates. «Έφθασε εδώ λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά είναι και ένα όνειρο. Ηθελα από παιδί να γυρίσω όλο τον κόσμο. Τώρα αν το συνδυάσω και με δουλεία, θα είναι το καλύτερο», λέει.

emirates-ipopsifioi-12

Όνειρό ζωής αποτελεί το επάγγελμα της αεροσυνοδού και για τις αδελφές Ξουράφη. Οι δυο τους έφθασαν χθες στο χώρο του ξενοδοχείου όπου γινόταν η εκδήλωση σαν πραγματικές αεροσυνοδοί! Τα δύο κορίτσια ασχολούνται με το μακιγιάζ και την κομμωτική ωστόσο το όνειρό τους είναι να πετάξουν. Για αυτό, άλλωστε, «έβγαλαν» και οι δυο τους ειδική σχολή αεροσυνοδών. «Είναι το όνειρό μας. Ήθελα να κάνω αυτό που αγαπάω γιατί αν κάνεις αυτό που αγαπάς δίνεις τα πάντα», λένε.

emirates-ipopsifioi-8

Εκτός από γυναίκες, πάντως, ανάμεσα στους υποψηφίους ήταν και πολλοί νέοι άνδρες. Οπως ο Μάρκος Καράμπελας, απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος είπε να δοκιμάσει την τύχη του και στον… αέρα. «Ηρθα εδώ σήμερα λόγω της κρίσης και της οικονομικής κατάστασης, αλλά και λόγω των ταξιδιών που μου αρέσουν. Αν είναι καλός και ο μισθός ακόμη καλύτερα», λέει μιλώντας στην κάμερα του Mega.

emirates-ipopsifioi-3

Το όνειρο της αεροπορικής με τους καλούς μισθούς, μάλιστα, κάνει πολλούς, όπως τον Γιάννη, μηχανολόγο στο επάγγελμα, να προσπαθούν για πολλοστή φορά για την πρόσληψη στην εν λόγω εταιρεία. Ο Γιάννης χθες έδωσε το παρόν για τρίτη φορά σε ανάλογη εκδήλωση. «Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός, αλλά φίλοι μου που δουλεύουν εκεί μου έχουν πει να μην το αφήσω».

emirates-ipopsifioi-4

Η Emirates αναζητά για φέτος 3.800 άτομα για πλήρωμα καμπίνας και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έκανε μια στάση και στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ο επαγγελματισμός των ήδη Ελλήνων εργαζομένων της. Συνολικά στην εν λόγω αεροπορική εργάζονται 477 Έλληνες, 360 μέλη πληρώματος και 46 πιλότοι.

Όσο για τους λόγους που κάνει την Emirates ιδιαίτερα… θελκτική στα μάτια των υποψηφίων; Οι μισθοί που ξεκινούν από τις 2.000 ευρώ και τα προνόμια που παρέχει όπως δωρεάν στέγη με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Ντουμπάι, όπου είναι η βάση της εταιρείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έξοδα σίτισης ακόμη και έξοδα για τη φροντίδα της στολής.