Ταξιδέψτε έξυπνα...

Ανεξάρτητα από το εάν πετάτε για κάποιο εξωτικό μέρος ή για επαγγελματικούς λόγους, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε καλύτερα την εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός σχεδιασμός και επιπλέον προσοχή στις λεπτομέρειες έτσι ώστε να αποφύγετε τα περιττά έξοδα και να είστε σίγουροι ότι το ταξίδι σας δεν θα σας γεμίσει άγχος.

Προγραμματίστε όσο πιο νωρίς γίνεται

Τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες δεν συνηθίζουν να κάνουν προσφορές σε όσους κλείνουν την τελευταία στιγμή. Εάν ξέρετε πότε θέλετε και μπορείτε να πετάξετε εβδομάδες ή και μήνες πριν, καλό θα ήταν να αρπάξετε τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορείτε να βρείτε, κρατώντας τα χρήματα που γλιτώνετε για να φάτε σε κάποιο καλό εστιατόριο ή να πάτε για ψώνια. Αναζητήστε φθηνές πτήσεις και κλείστε εγκαίρως θέση γιατί δεν θα είστε οι μόνοι που θα έχουν την ίδια ιδέα.

Προμηθευτείτε μια ταξιδιωτική πιστωτική κάρτα

Αυτό απαιτεί σίγουρα μακροχρόνιο προγραμματισμό αλλά εάν είστε από εκείνους που ταξιδεύουν συχνά τότε θα ήταν καλή ιδέα να βγάλετε μια ταξιδιωτική πιστωτική κάρτα. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρήματα από επιστροφές μετρητών και αεροπορικά μίλια ακόμη και εκπτώσεις σε ξενοδοχεία. Ρωτήστε στην τράπεζά σας για τις διάφορες κάρτες που προσφέρει.

Αναζητήστε προγράμματα για συχνούς ταξιδιώτες

Εάν πετάτε συνήθως με την ίδια αεροπορική εταιρεία ή είστε αναγκασμένοι λόγω πολιτικής της εταιρείας στην οποία εργάζεστε, είναι λογικό να μπείτε σε κάποιο πρόγραμμα για συχνούς ταξιδιώτες και να κερδίσετε τα δωρεάν μίλια. Με αυτό τον τρόπο έχετε δικαίωμα σε μια σειρά από προνόμια και μπορείτε να επιλέξετε να ταξιδέψετε και πρώτη θέση εάν θέλετε.

Αφήστε το κινητό σας σπίτι

Δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάτε εκεί που πάτε το ακριβό σας κινητό τηλέφωνο και να ανησυχείτε συνέχεια ότι θα το χάσετε. Εάν είναι να σας γεμίζει ανησυχία και να μην μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας καλύτερα θα ήταν να το αφήσετε σπίτι. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να το πάρετε μαζί σας, προσπαθήστε να το χρησιμοποιείτε αραιά και προσεκτικά καθώς τα ακριβά γκάτζετ είναι ο πρώτος στόχος των πορτοφολάδων.

Πάρτε μαζί σας Tabasco

Εάν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις και η τοπική κουζίνα σας φαίνεται λίγο άνοστη, λίγο Tabasco δεν θα ήταν κακή ιδέα. Άλλωστε ένα τόσο μικρό μπουκαλάκι δεν πιάνει και χώρο.

Γράψτε σε χαρτί τα σημαντικά τηλεφωνά

Σκέφτεστε πως δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αφού το κινητό σας τα κάνει όλα για εσάς. Ωστόσο, πάντα χρειάζεται ένα ξεχωριστό καρνέ με τα πιο σημαντικά σας τηλέφωνα το οποίο θα αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση που χάσετε ή σας κλέψουν το κινητό σας. Καλύτερα να είστε σίγουροι παρά να το μετανιώσετε αργότερα.

Η συνέχεια εδώ