Εν τέλει «καταλήγουμε με το πρόσωπο που μας αξίζει»

Η Κέιτ Μος έκανε μία λαμπρή και επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ και σύμφωνα με το Forbes βρίσκεται στη 13η θέση της λίστας με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο.

Αναγνωρίζοντας όμως τα λάθη του παρελθόντος, έχει συμβουλές για τα νέα μοντέλα, επισημαίνοντας πώς τελικά ότι κατάχρηση κάνουμε στη ζωή μας, θα βγει στο πρόσωπο μας χρόνια αργότερα.

Ωστόσο και η ίδια η Κέιτ Μος έχει αλλάξει πολύ με το πέρασμα των χρόνων και οι ειδικοί εξηγούν γιατί, επιβεβαιώνοντας την θεωρία της ότι «καταλήγουμε με το πρόσωπο που μας αξίζει»

Δέρμα/Ρυτίδες
Οπως επισημαίνει η δερματολόγος Μαρία Γκονζάλες, από την κλινική δέρματος του Καρντίφ, οι ρυτίδες έκφρασης και τα σημάδια στο πρόσωπο της Κέιτ Μος είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα του καπνίσματος και των ατελείωτων πάρτι. Όμως, προσθέτει, έκανε καλά που δεν παρενέβη με Botox για να τα διορθώσει, αφού το σημαντικό είναι να δείχνεις καλά για την ηλικία σου κι όχι 30 χρόνια νεότερη.
katerytidess

Χαμόγελο
Χωρίς αμφιβολία, η Μος έχει τα δόντια του καπνιστή. Ο Δρ Τιφ Κουρέρσι, πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής εξηγεί ότι τα γαλακτώδη λευκό δόντια είναι δείγμα νεότητας. Έτσι, το γεγονός ότι η Κέιτ επέτρεψε στη νικοτίνη να μετατρέψει τα δικά της σε γκριζο-κίτρινα της προσθέτει χρόνια. Επιπλέον, με την ηλικία τα δόντια αλλάζουν και αν είναι πχ στραβά θα γίνουν ακόμα περισσότερο. Οπως αναφέρει ο Κουρέσι: «Από τις εικόνες που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια, η Κέιτ είχε πάντα ελαφρώς στραβά δόντια και με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν απλά πιο στραβά».
katedontia

Ρουφηγμένο πρόσωπο
Σύμφωνα με το δερματολόγο Κίσιντερ Ράντζι, της Βρετανικής Ακαδημίας Αισθητικής Ιατρικής: «Αυτές οι αλλαγές είναι εμφανείς σε μια γυναίκα 41 ετών, σε διαφορετικό βαθμό, ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τους γενετικούς παράγοντες.» Στις αρχές της δεκαετίας του ’40, τα μαξιλάρια του λίπους στο πρόσωπο αρχίζουν να συρρικνώνονται. Αυτό σημαίνει ότι αν η Κέιτ θέλει να αποφύγει μια γερασμένη εμφάνιση, πρέπει πιθανότατα να καταφύγει σε επέμβαση.
katemothri

Λεπτά σπασμένα μαλλιά
Οπως επισημαίνει ο επιστήμονας μαλλιών Ιαν Σέιλις, στα 41, τα αποτελέσματα της σταθερής δίαιτας αρχίζουν να εμφανίζονται στα μαλλιά: «Τα μαλλιά σας αρχίζουν να αραιώνουν κατά περίπου 3% το χρόνο μετά την ηλικία των 20. Ωστόσο, αν είστε σε δίαιτα συνεχώς, όπως πολλά supermodels, οι βιταμίνες Β φεύγουν από τα μαλλιά και το δέρμα και απορροφούνται από τα όργανα όπου είναι περισσότερο αναγκαίες κι έτσι η τρίχα δεν αναπτύσσεται σωστά»
katemallia

Γκριζαρισμένο πρόσωπο
«Το κάπνισμα στερεί τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και αφαιρεί από την επιδερμίδα σε κάποιο βαθμό το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα. Αυτό συνήθως οδηγεί σε μια πιο γκρι χροιά που συχνά είναι αισθητή περισσότερο στους καπνιστές. Ωστόσο, η Κέιτ έχει πρόσβαση σε μερικές από τις πιο προηγμένες θεραπείες περιποίησης στον κόσμο και έτσι διατηρεί ακόμα την εικόνα της, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αψεγάδιαστο πρόσωπό της θα ήταν ακόμη πιο λαμπερό αν δεν κάπνιζε» επισημαίνει η αισθητικός Κρίσταν Ραιτσούρα.
kategkri

Δείτε σταδιακά τις αλλαγές της Κέιτ Μος από την πρώτη της εμφάνιση το 1988 σε ηλικία 14 ετών, μέχρι σήμερα στα 41 της.

1988

moss1988

1990

moss1990

1992

moss1992

1996

moss1996

1997

moss1997

1999

moss1999

2001

moss2001 (1)

2003

Kate Testino

2006

moss2006

2008

moss2008

2009

moss2009

2010

moss2010

2013

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 29:  Kate Moss attends day three of the-miumiu-london, a temporary women's club at Cafe Royal on November 29, 2012 in London, England.  (Photo by Stuart Wilson/Getty Images for Prada)

2015

moss2015_0
Πηγή: iefimerida