Camping δίπλα στην θάλασσα

Για κάποιους το camping αποτελεί στάση ζωής, ενώ για άλλους μια οικονομική εναλλακτική για χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές.

Αν φέτος θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας οικονομικά και εκτός Ελλάδος παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο κατάλληλα μέρη για παραθαλάσσια camping.

Σύμφωνα με το clickatlife.gr είναι τα εξής:

ΚΡΟΑΤΙΑ

Glavotok, Krk
Μπορεί αυτό το νησί να μην έχει ούτε ένα φωνήεν, αλλά έχει πάμπολλες «ατραξιόν».

Ο συγκεκριμένος δαλματικός παράδεισος είναι ακριβώς δίπλα στο νερό και προσφέρει τρομερές δυνατότητες τόσο για καταδύσεις, όσο και για θαλασσινά εκλεκτής ποιότητας –χαρακτηριστικό παράδειγμα το επί τρεις ώρες σιγοψημένο χταπόδι. Όταν τα φώτα του κάμπινγκ σβήνουν κατά τις 11 το βράδυ, το μόνο που μένει να ακούγεται είναι το απαλό κύμα, ενώ φαίνονται τα φώτα από το γειτονικό νησάκι του Cres. Το Glavotok γεμίζει ασφυκτικά στη high season, οπότε οι κρατήσεις είναι γενικά απαραίτητες, για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστης έκπληξης.

5

Πληροφορίες: kamp-glavotok.hr

Pod Maslinom, Ντουμπρόβνικ
Κι αυτό το κάμπινγκ «πατάει» σε πλαγιά λόφου και κατηφορίζει προς την ακτή. Ο ιδιοκτήτης της έκτασης μετέτρεψε μια απλά κατάφυτη με ελιές έκταση  σε έναπρότυπο για κάμπινγκ χώρο, με περίφραξη ασβεστόλιθου. Υπάρχει πάντα πλαφόν στο πόσοι μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο, πράγμα που δίνει μια χαλαρωτική διάσταση στο μέρος. Κατεβαίνοντας ένα δύσκολο και βραχώδες μονοπάτι, θα συναντήσετε μια ιδιωτική παραλία με βότσαλο, και η –αναγνωρισμένη ως παγκόσμιας πολιτιστικής αξίας από την Unesco- πόλη του Dubrovnik είναι μονάχα μια ώρα μακριά.

1

 

Πληροφορίες: orasac.com

ΓΑΛΛΙΑ

Les Criques de Porteils, Argeles-sur-Mer
Εδώ υπάρχει μια πραγματική μίξη της γαλλικής και της ισπανικής αισθητικής, καθώς το Les Criques de Porteils βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα και είναι ουσιαστικά προέκταση της Καταλονίας, όπου ακόμα και οι πινακίδες στους δρόμους είναι γραμμένες στα καταλανικά. Η βλάστηση «αγκαλιάζει» και προστατεύει τον όμορφο αυτό τόπο, ενώ πέτρινα τοιχώματα οριοθετούν τις τρεις ιδιωτικές παραλίες με βότσαλο της περιοχής. Υπάρχουν εκτάσεις κάμπινγκ πολύ κοντά στη θάλασσα, ανάμεσα στα δέντρα ή με θέα τους πρόποδες των Albères, που βρίσκονται πίσω από το θέρετρο. Για τους αναποφάσιστους ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία, το Les Criques θα σας δώσει μια γεύση κι απ’ τα δύο.

les-criques-des-porteils

 

Πληροφορίες: lescriques.fr/

Les Romarins, Κυανή Ακτή
Πρόκειται για έναν συναρπαστικά όμορφο τόπο κατασκήνωσης, όπως, άλλωστε, είναι οι περισσότεροι αντίστοιχοι στη Γαλλία. Ωστόσο, δεν ενδείκνυται για εκείνους οι οποίοι δεν αρέσκονται στα ύψη. Μερικά χιλιόμετρα από το χωρίο της Eze, μπορείτε να απλωθείτε  κάτω από ελιές σε ένα σκηνικό της Γαλλικής Riviera ανάμεσα στο Μονακό και στη Νίκαια. Με εκπληκτική θέα, το Les Romarins είναι το κατάλληλο μέρος για να ζήσει κανείς «μεγάλη» ζωή χωρίς να «ξετινάξει» τον τραπεζικό του λογαριασμό…

les-romarins

 

Πληροφορίες: campingromarins.com

ΙΣΠΑΝΙΑ

Cala Llevado, Costa Brava
Τέσσερις παραλίες στην τιμή της μιας είναι η «απολαβή» σας σ’ αυτό το τοπίο των βραχωδών γκρεμών της ακτογραμμής της Costa Brava. Εδώ θα βρείτε τα πάντα, από έναν πειρατικό όρμο μέχρι μια φυσική παραλία κι ένα γραφικό κολπίσκο. Το μέρος είναι τεράστιο, αλλά κάποιοι από τους χώρους κατασκήνωσης είναι τόσο μακριά, που είναι σαν να κατασκηνώσεις στην άγρια φύση. Κάποιοι άλλοι είναι ακριβώς στο άνοιγμα μίας από τις παραλίες, παρέχοντας σας μια μαγευτική θέα.

calallevado

Πληροφορίες: calallevado.com

Torre de la Mora, Ταραγκόνα
Τοποθετημένο «στρατηγικά» σε μια από τις τελευταίες περιοχές παρθένας βλάστησης που έχει μείνει στην ισπανική ακτογραμμή, το Torre de la Mora είναι σαν να έχει «σφηνωθεί» πάνω από την παραλία. Στο παρακείμενο παραλιακό δρομάκι, θα βρείτε ένα σεβαστό αριθμό από χαριτωμένα beach bars, ενώ γενικά στην παραλία υπάρχουν διασώστες για ασφάλεια. Οι μπουτίκ και τα καφέ της παλιάς πόλης της Ταραγκόνα είναι σε απόσταση βολής, αν θέλετε μια δόση ισπανικής κουλτούρας.

torre-de-la-mora

Πληροφορίες: torredelamora.com.

ΙΤΑΛΙΑ

Stella Mare, Έλβα
Ό,τι πρέπει για απόλαυση της ανοιχτής θάλασσας από το νησί στα ανοιχτά της ακτής της Τοσκάνης, όπου ο Ναπολέων πέρασε ένα χρόνο εξορίας πριν την επιστροφή και την ήττα του στο Βατερλό. Γεμάτο κάκτους και κάθε είδους περίεργο και σπάνιο δέντρο, οι «ετοιμόρροποι» (έτσι μοιάζουν, δεν είναι) βράχοι των γκρεμών φτιάχνουν μια ζηλευτή φυσική κάλυψη από τους τουρίστες της ενδοχώρας. Ο όρμος είναι αβαθής και ιδιαίτερα «φιλικός» για τα παιδιά, ενώ υπάρχει και μια εντελώς απομονωμένη παραλία στην πίσω πλευρά του θερέτρου, αν θέλετε να ξεφύγετε απ’ όλους και απ’ όλα.

stella-mare

Πληροφορίες: stellamare.it

Costiolu, Σαρδηνία
Εδώ θα βρείτε μία εν λειτουργία βιολογική φάρμα στο λοφώδες εσωτερικό του νησιού. Δεν υπάρχουν παραλίες στα «πόδια» σας, αλλά τα κρυστάλλινα νερά της Costa Smeralda είναι σε ανεκτή απόσταση, ενώ η φάρμα αποτελεί μια όμορφη «υποχώρηση» από τα στάνταρ της σύγχρονης ζωής. Η πολιτιστική πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, Nuoro, είναι ορατή από εκεί, ωστόσο η γύρω περιοχή αποτελείται κυρίως από ελαιώνες, εκτάσεις δημητριακών και αιγοπρόβατα. Ο επικεφαλής όλης της δουλειάς στη φάρμα Giovanni κάνει και το μάγειρα…

costiolu

 

Πληροφορίες:agriturismocostiolu.com

Riva di Ugento, Puglia
Χιλιόμετρα επίπεδης αμμώδους παραλίας που έχουν πίσω τους 80 στρέμματα σκιερών δέντρων στη «φτέρνα» της Ιταλίας, συνθέτουν την εικόνα του Riva di Ugento. Υπάρχει καφετέρια, δυνατότητα για ενοικίαση σκάφους και απέραντη θάλασσα και αμμουδιά. Η ακτή είναι γνωστότατη για τα πάμπολλα ναυάγια στα ανοιχτά της, οπότε και το scuba diving έχει την τιμητική του. Μπορείτε επίσης να αράξετε με ράθυμο πνεύμα κάτω από τα πεύκα και να καταβροχθίζετε το παγωτό σας, που οι θερμοκρασίες δείχνουν ότι θα λιώνει γρήγορα, ενώ από τη φωτό βλέπουμε ότι το μέρος δεν διαφέρει και πολύ από την Ελαφόνησο.

riva-di-ugento

 

Πληροφορίες:rivadiugento.it