Βίτσας: Πρέπει να πάμε σε εκλογές αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας

Υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές “αμέσως μετά” την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές τάχθηκε ο Aναπληρωτής Yπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ ο κ. Βίτσας τόνισε ότι “χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο” και απέρριψε το σενάριο συγκρότησης ενός κυβερνητικού σχήματος ειδικού σκοπού. Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του προς τους εσωκομματικούς αντάρτες, υπογράμμισε ότι “η διαφορετικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενότητα” και συμπλήρωσε με νόημα ότι “καλύτερα να χρεοκοπήσει μια πολιτική ρητορική παρά μια κοινωνία”.

Αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές, ο κ. Βίτσας υποστήριξε πως βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με συγκεκριμένη στοχοθεσία σε πολλούς τομείς και συντονισμένες δράσεις ώστε να επιτευχθεί σταδιακά μια συνολική αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου.

“Αυτό σημαίνει αναδιάταξη και του ιδιωτικού τομέα, που είναι πλήρως συνδεδεμένος με το Δημόσιο”, τόνισε με νόημα ενώ αναφερθείς στο σχέδιο Β που ετοίμαζε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αρνήθηκε να το σχολιάσει και πρόσθεσε πως “άλλα είναι τα καυτά θέματα”.

Σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο κ. Βίτσας τόνισε πως “είναι σημαντικό να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου” και ανέφερε ότι “από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι για την συμφωνία”. Καταλήγοντας  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως σε περίπτωση εκλογών θα υπάρξει συμφωνία και μετά τις εκλογές.