Χειροποίητο scrub σώματος

Το μέλι είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, η σοκολάτα διάσημο αντιοξειδωτικό, το βούτυρο θρέφει σε βάθος και η τραχεία ζάχαρη κάνει τέλεια για απολέπιση.

Αν λοιπόν τα βάλετε όλα μαζί έχετε ένα λαχταριστό, μυρωδάτο και super ευεργετικό body scrub, η επιδερμίδα σας θα το λατρέψει.

Υλικά

  • 2 κούπες μέλι
  • 1 ολόκληρη μαύρη σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Λεμόνι – προαιρετικά

Εκτέλεση

Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί (πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει). Στόχος είναι να λιώσουν και τα δύο και να ομογενοποιηθούν. Αν χρησιμοποιείτε μικροκύματα ανά 10 δευτερόλεπτα ανοίξτε και ανακατέψτε.

Αν κάνετε μπεν μαρί ανακατεύετε πολύ ελαφρά καθ’ όλη τη διάρκεια. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά αλλά όχι εντελώς. Αναμείξτε πολύ καλά τη ζάχαρη και το μέλι. Μη ρίξετε τη ζάχαρη στο ζεστό μείγμα της σοκολάτας και του βουτύρου γιατί θα λιώσει και δεν είναι αυτό που θέλουμε.

Τέλος, ρίξτε το μέλι με τη ζάχαρη σιγά σιγά μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και είστε έτοιμη.

Χρήση

Μπείτε στο μπάνιο και απλώστε γενναίες ποσότητες σε όλο σας το σώμα τρίβοντας απαλά και δίνοντας έμφαση στους αγκώνες και τα γόνατα.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο ντεκολτέ σας αλλά όχι στο πρόσωπο. Η ζάχαρη είναι πολύ άγρια και δεν είναι κατάλληλη για την επιδερμίδα του προσώπου.

Ξεπλύνετε καλά με νερό και το αφρόλουτρό σας και βάλτε κρέμα σώματος.

Πηγή: peoplegreece.com