15 αλήθειες για το burger!

Ηξερες ότι το πιο ακριβό burger κοστίζει 5.000 δολάρια; Ή ότι ο κολοσσός του fast food McDonald πουλάει 75 ή περισσότερα μπέργκερ κάθε δευτερόλεπτο; Μάθε τα πάντα για το αγαπημένο σου junk food ακριβώς παρακάτω.

15 αλήθειες για το burger έτσι όπως μας τις παρουσιάζει το msn.com.

1.Αν βάζαμε όλα τα χάμπουργκερ που τρώνε οι Αμερικανοί σε ένα χρόνο σε ευθεία γραμμή  θα περικύκλωνε τον πλανήτη τουλάχιστον 32 φορές.

2. Το 2012, το Black Bear Casino Resort, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο μπέργκερ (φωτογραφία). Το χάμπουγκερ ζύγιζε 913 κιλά και είχε διάμετρο 3,04 μέτρα.

BBjrs2f

3. Γνωρίζεις ότι το ψωμάκι του μπέργκερ περιέχει ανθυγιεινά συστατικά; Πολλά ψωμιά περιέχουν θειικό αμμώνιο, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης σε λιπάσματα, χλωριούχο αμμώνιο το οποίο χρησιμοποιείται σε εκρηκτικά, και αζοδικαρβοναμίδιο το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή χαλιών για γιόγκα, και 20 άλλα τέτοια στοιχεία.

BBjrs5y

4. Το μπέργκερ στην πραγματικότητα είναι η συντόμευση του χάμπουργκερ. Ο όρος “Hamburger”, προέρχεται από τις μπριζόλες του Αμβούργου που έφτασαν στις ΗΠΑ από Γερμανούς μετανάστες. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα γερμανικό εστιατόριο κοντά στο Χόμποκεν, την καρδιά της γερμανικής κοινότητας μεταναστών, κατά μήκος του ποταμού Hudson από τη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του ’50.

BBjrF6m

5. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και στρατιώτες αναφέρονταν στα χάμπουργκερ ως “σάντουιτς της ελευθερίας” για να αποφύγουν την γερμανική σύνδεση.

BBjrlFp

6. Η Αμερική είναι μια χώρα που αγαπά τα μπέρκερ με τους πολίτες να καταναλώνουν 50 δισ. μπέργκερ τον χρόνο.

BBjreen

7. Εύστοχα ονομάζεται “Glamburger,” αυτό το μπέργκερ περιέχει βρώσιμα κομμάτια φύλλων χρυσού, αστακό και χαβιάρι. Πρόκειται για έν από τα πιο ακριβά μπέργκερ που υπάρχουν, και περιέχει επίσης συστατικά όπως μαύρη τρούφα, βοδινό Kobe, ελάφι και αυγό πάπιας. Το μπέργκερ, που πρωτοεμφανίστηκε το 2014 σε εστιατόριο του Λονδίνου, θα σας κάνει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλετε να το γευτείτε, καθώς κοστίζει 1.768 δολάρια.

BBjreem

8. Το βοδινό είναι το κρέας που χρησιμοποιείται περισσότερο στην παρασκευή μπέργκερ παγκοσμίως. Τα χάμπουργκερ, μαζί τα με τσιζμπέγκερ, αποτελούν το 71% του βόειου κρέατος που σερβίρεται στα αμερικανικά εστιατόρια.

9. Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο φρέσκα δείχνουν τα μπέργκερ στις διαφημίσεις; Αυτό είναι επειδή δεν είναι πλήρως μαγειρεμένα.

BBjrume

10. Η έρευνα Burger Survey το 2013 αποκάλυψε ότι το  63% των ανθρώπων θέλουν να έχουν ως συνοδευτικό πατάτες σε κάθε μορφή. Τα onion rings (τηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού) είναι το δεύτερο αγαπημένο συνοδευτικό με 16% να δηλώνει ότι τα προτιμά.

BBjrwF7

11. Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων PETA πρόσφερε κάποτε σοτυς αξιωματούχους του Hamburg, στη Νέα Υόρκη, 15.000 δολάρια προκειμένου να αλλάξουν το όνομα της πόλης τους σε Veggieburg

12. Τα μπέργκερ έγιναν δημοφιλή στις ΗΠΑ αφότου εμφανίστηκαν στην διεθνή έκθεση του Σεντ Λούις, το 1904. Στη φωτογραφία απεικονίζεται μαγαζί με σνακ και αναψυκτικά στον εκθεσιακό χώρο, το 1904.

13. Ο κολοσσός του fast food McDonald πουλάει 75 ή περισσότερα μπέργκερ κάθε δευτερόλεπτο. Επίσης κατέχει το ρεκόρ πωλήσεων 300 δισεκατομμυρίων μπέργκερ μέχρι σήμερα.

BBjrqPj

14. Το FleurBurger 5000 (στη φωτογραφία), που έχει δημιουργήσει το εστιατόριο Fleur στο Λας Βέγκας, ΗΠΑ, το 2013, πωλήθηκε έναντι 5.000 δολαρίων. Ήταν φτιαγμένο από μαύρη τρούφα, φουά γκρα και μοσχάρι Kobe, και σερβιρίστηκε με ένα μπουκάλι κρασί Chateau Petrus του 1990.

BBjrwLH

15. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση fast food —μπέργκερ, πίτσα και κοτόπουλο— έπεσε στα παιδιά. Την περίοδο 2003-2004, σχεδόν το 39% των παιδιών στην Αμερική έτρωγαν fast food σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Το ποσοστό έπεσε στο περίπου 33% την περίοδο 2009-2010