Ο ευαισθητοποιημένος «Jon Snow» !

Ο γεμάτος ευαισθησίες τηλεοπτικός “Jon Snow” αποδείχθηκε εξίσου ευαίσθητος και στην πραγματική του ζωή.

Ο Kit Harington  ηγείται της εκστρατείας «Learning disability Week» με τη βοήθεια του ξαδέρφου του, ο οποίος έχει σύνδρομο down.

Πρόκειται για μία καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών απέναντι στην αναπηρία, η οποία ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 21 σε διάφορα σημεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο 28χρονος ηθοποιός, ως εκπρόσωπος αλλά και έχοντας ο ίδιος ξάδερφο με σύνδρομο down, εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του λέγοντας: «Πολλά από τα προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει ο ξάδερφος μου, οφείλονται σε ανθρώπους που αισθάνονται άβολα γύρω από την αναπηρία φοβούμενοι να πουν ή να κάνουν ακόμα και κάτι λάθος, με αποτέλεσμα να αγνοούν και να κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτά τα θέματα.  Είναι κατανοητό και γελοίο συγχρόνως. Η «Learning disability Week«, είναι η τέλεια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν το τι πραγματικά σημαίνει. Αυτό είναι ακριβώς  θέλει να επιτύχει η εκστρατεία όλα αυτά τα χρόνια και  το λέω για να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν».

2

Ο Kit Harington, μίλησε ιδιαίτερα συγκινημένος για τον ξάδερφο του λέγοντας συγκεκριμένα: «Ο ξάδερφος μου Laurent και εγώ έχουμε σχεδόν ίδια ηλικία και μεγαλώσαμε μαζί μοιράζοντας πολλά πράγματα. Έχουμε κοινή την αίσθηση του χιούμορ και το ίδιο πάθος για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Είχαμε μια υπέροχη ανατροφή λαμβάνοντας την ίδια αγάπη στην ίδια οικογένεια. H μόνη σημαντική διαφορά μου με τον Laurent είναι ότι έχει το σύνδρομο Down. Ο ξάδερφος μου είναι ένας από τους 1.400.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο με μαθησιακές δυσκολίες οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται ως ίσοι στην κοινωνία. Δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν εργασία, είναι θύματα των εγκλημάτων μίσους , ενώ ακόμα και η περίθαλψη της υγέιας τους είναι χαμηλού επιπέδου. Η κοινωνία έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει».