Αγόριανη, το καμάρι του Παρνασσού

Πέρα από την Αράχωβα, δύο γραφικά χωριά εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια με γοργούς ρυθμούς. Η Αγόριανη και το Πολύδροσο, στη δυτική πλευρά του Παρνασσού, υπερηφανεύονται για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τη ζεστή φιλοξενία τους.

Επιχειρήσαμε μια «απόδραση» από τα τετριμμένα και εξερευνήσαμε την «άλλη» πλευρά του Παρνασσού. Εκεί μας περίμεναν η Αγόριανη και τοΠολύδροσο! Δύο χωριά, με ανεπανάληπτη γραφικότητα και οργιώδη βλάστηση, που για πολλούς αποτελούν τον αντίποδα του κοσμοπολίτικου προορισμού, διεκδικούν επάξια μία θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα.

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ

Βγαίνοντας από το Λιβάδι της Αράχωβας, ο δρόμος συνεχίζει μέσα σε ένα σκηνικό απείρου φυσικού κάλλους. Tα πεύκα και τα έλατα, που αποτελούν τους απόλυτους πρωταγωνιστές, παραπέμπουν περισσότερο σε ελβετικό τοπίο. Μετά από 22 χλμ. οδήγησης σε δρόμους γεμάτους στροφές, η πινακίδα που αναγράφει Αγόριανη μας οδηγεί στην καρδιά του χωριού…

Χτισμένη πάνω σε επτά λόφους η Αγόριανη ή αλλιώς Επτάλοφος, βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μ. στη βορειοδυτική πλευρά του Παρνασσού. Εξαιτίας της ευρείας ανοικοδόμησης τα τελευταία χρόνια έλκει σαν μαγνήτης τους τουρίστες, που, εκτός από εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό, αναζητούν ήρεμα Σαββατοκύριακα και σπιτική φιλοξενία.

Πιστέψτε μας, η Αγόριανη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Εδώ βρήκαμε από ζεστούς ξενώνες, που συνδυάζουν τέλεια τη σύγχρονη πολυτέλεια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μέχρι μοντέρνες καφετέριες και καταστήματα με είδη διακόσμησης.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=1112&id=546