Ένα διαφορετικό δείπνο υψηλής ευφυΐας

Δέκα προσκεκλημένοι, δύο συντονίστριες, ένας σεφ και ένα θέμα διαφορετικό από τα άλλα:

Food for thoughts (Τροφή για μνήμη). Θα φιλοξενηθούν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο Curating Dinner που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου (ώρα 20.00), σε επιλεγμένο κοινό 40 ατόμων.

Αυτό το δείπνο αποτελεί απάντηση σε όσους λανθασμένα πιστεύουν πως το φαγητό ενεργοποιεί κατεξοχήν τις αισθήσεις που συνδέονται με τη γεύση, το άρωμα, την υφή και την ελκυστική όψη, δικαιώνοντας το μυαλό, το οποίο καταναλώνει διπλάσια ενέργεια απ’ ό,τι όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματός μας.

Έτσι, λοιπόν, η Στέγη και οι επιμελητές της Double Decker παραθέτουν ένα δείπνο, με συνδαιτυμόνες ανθρώπους που φημίζονται για το πνεύμα ή τον οραματισμό τους, τα ηγετικά χαρακτηριστικά ή την επιρροή που ασκούν στον κόσμο.

Κάθε συστατικό του μενού που θα επιλεγεί έχει σκοπό να θέσει σε δοκιμασία την απόδοση του εγκεφάλου μας, εξηγούν οι άνθρωποι της Στέγης.

Τι συμβαίνει σ’ ένα καλό μυαλό; Τι κάνει έναν άνθρωπο ευφυή; Ποια τα χαρακτηριστικά ενός έξυπνου ανθρώπου; Και, επίσης, τι επίδραση έχουν οι τροφές που καταναλώνουμε στο μυαλό μας;

Το γκρουπ των ομιλητών που συμμετέχουν στο Curating Dinner της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών είναι οι εξής δέκα: Ελλη Στάη (πρέοδρος του TheTOC), Ευάγγελος Κατσιούλης (ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής), Κατερίνα Βρανά (stand up comedian), Γιώργος Πέτρου (μαέστρος – Καμεράτα), Αγγελος Παπαδημητρίου(ηθοποιός / εικαστικός), Ξένια Κουναλάκη (δημοσιογράφος),Νικόλας Τραβασάρος (αρχιτέκτονας – Divercity), Νίκος Δρανδάκης(συνιδρυτής του Taxibeat), Δημήτρης Μαύρος (Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas), Πολ Ευμορφίδης (ιδρυτής της Coco-mat). Συντονίζουν η Εκτελεστική Υποδιευθύντρια της Στέγης, Αφροδίτη Παναγιωτάκου και η Μελίτα Σκαμνάκη (επιμελήτρια της ομάδας Double Decker με έδρα το Λονδίνο).