«Η γλώσσα των λουλουδιών» στο Mουσείο Gucci

Το μουσείο Gucci στην Φλωρεντία βρίσκεται σε πλήρη άνθηση από το Μάρτη!

Η έκθεση με τίτλο «Η γλώσσα των λουλουδιών» θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια εξερεύνηση των διαφόρων θεμάτων της ζωής μέσα από τις εικόνες των λουλουδιών.

Η έκθεση μπορεί να υπερηφανεύεται για τέσσερα βασικά κομμάτια, που αφορούν στην συλλογή Pinault, και σχετίζονται άμεσα με το φλοράλ μοτίβο του οίκου Gucci.

1711877 (1)

Η ιδέα πίσω από την έκθεση, δήλωσε ο επιμελητής της και διευθυντής του Παλάτσο Γκράσι, Μάρτιν Μπέθενοντ, είναι «οτιδήποτε έχει να κάνει με τέχνη που συναντά τη μόδα».

language-of-flowers-cocchi_4

Ταυτόχρονα ήθελε να διερευνήσει πώς η σύγχρονη τέχνη θα μπορούσε να προωθήσει περαιτέρω την επαφή της με τα λουλούδια. «Ακόμη και τα λουλούδια μπορούν να είναι πολύ ανάλαφρα ή πολύ βαριά, ανάλογα με το πώς τα βλέπει κανείς» και προσθέτει: «Αφενός, υπάρχει η αίγλη, η ντόλτσε βίτα και η θριαμβευτική θηλυκότητα. Αφετέρου υπάρχει μια δήλωση σχετικά με το εύθραυστο της ζωής και τη ματαιοδοξία».

language-of-flowers-cocchi_2

Όλα τα έργα της έκθεσης αποτελούν μέρος της προσωπικής συλλογής του Φρανσουά Πινό και η πλειοψηφία τους στηρίζεται στα έργα τριών σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών διαφόρων ηλικιών. Της ζωγράφου Μαρλίν Νουμάς, από τη Νότια Αφρική που ζει στην Ολλανδία, της Γαλλίδας φωτογράφου Βαλερί Μπελίν και της Μαροκινής εικαστικού Latifa Echakhch, που ζει στην Ελβετία.

Calendula-(Marigold),-2010,-©-Valerie-Belin.-Courtesy-Jérôme-de-Noirmont,-Paris

Το κοινό των τριών είναι ότι η καθεμία έχει να αφηγηθεί μία μυστηριώδη ιστορία για τα λουλούδια.

language-of-flowers-cocchi