Μοντέλα πριν και μετά το photoshop

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό έχουμε ζηλέψει το σώμα ή το πρόσωπο ενός μοντέλου. Εκείνη την στιγμή μας περνάνε σκέψεις του τύπου: μα είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχουν τόσο αψεγάδιαστα πρόσωπα και τόσο καλλίγραμμοι κοιλιακοί;

Την απάντηση μας την δίνει η «διορθώτρια» Ελίζαμπεθ Μoς και το Rare Digital Art όπου μέσα από video μας δείχνουν τον τρόπο που ένα μοντέλο με ατέλειες- φυσιολογικό θα λέγαμε- μετατρέπεται σε αψεγάδιαστη κούκλα.

Η Μος έχει δημιουργήσει βίντεο που δείχνουν δείχνουν ώρες από Photoshopping συμπιεσμένες σε μόλις 90 δευτερόλεπτα.

«Αυτά τα βίντεο είναι μοναδικά επειδή κανένας από τους πολύ γνωστούς επεξεργαστές δεν κάνει τέτοιου είδους βίντεο,» λέει σχετικά η Μος σε μία συνέντευξη στο PetaPixel. «Η ποιότητα των υπόλοιπων πριν-και-μετά βίντεο είναι αρκετά απαίσια και καθόλου αντιπροσωπευτική από το τι γίνεται τυπικά σε φωτογραφίσεις μόδας ακριβών περιοδικών και σε καμπάνιες.»



Μετά από όλα αυτά, αυτό που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι είναι να σταματήσουμε να έχουμε πρότυπα, είδωλα που δεν υπάρχουν και να αγαπήσουμε επιτέλους τον εαυτό μας με τις ατέλειες μας. Γιατί όπως είδατε, τέλειο δεν υπάρχει!