Συνελήφθη επιχειρηματίας για το αιματηρό περιστατικό σε δικαστήριο του Μιλάνου - Τρεις νεκροί

Συνελήφθη ο 46χρονος Κλαούντιο Τζιαρντιέλλο ο οποίος δολοφόνησε σήμερα το πρωί στις 11 ώρα Ιταλίας τρεις ανθρώπους ανάμεσα στους οποίος και ο εισαγγελέας Ferdando Ciampi στο Παλάτι Δικαιοσύνης του Μιλάνο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε: “Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ένα συνηθισμένο άτομο μπορεί να εισέλθει άνετος στο Παλάτι της Δικαιοσύνης”. Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκεται και ο Δήμαρχος του Μιλάνου Τζουλιάνο Πιζάπια ο οποίος δήλωσε ότι “κατευθύνομαι στον Πρόεδρο των Δικαστών να μιλήσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να παρέμβουμε ώστε ο δράστης να παραδοθεί πριν η τραγωδία πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει ήδη”.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι δήλωσε ότι “για την ώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα”.

Το ιστορικό του συμβάντος: 

Η εφημερίδα Corriere della Sera, στην διαδικτυακή της πύλη ενημερώνει ότι ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ όταν ο δικηγόρος του τον πληροφόρησε ότι δεν είχε σκοπό να τον υπερασπιστεί στην υπόθεσή του που επρόκειτο να εκδικασθεί σήμερα. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στην Πολυκλινική “Φατεμπενεφρατέλλι” (Fetebenefratelli).

Η Corriere αναφέρει πως ενδέχεται ο ένας εκ των νεκρών να είναι ο Εισαγγελέας Ferdando Ciampi, που βρισκόταν εντός της αίθουσας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση πτώχευσης του Τζιαρντιέλλο, είδηση που για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη πηγή.

Ο δικαστικός Τζιοβάνι Κάντζιο ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά θύματα κάτι που επίσης δεν επιβεβαιώνεται μέχρις στιγμής. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ο δράστης ενδέχεται να είναι ακόμα στο “Παλάτι Δικαιοσύνης”. Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στο τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου φημολογείται πως υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας ή ίσως και νεκρός σύμφωνα με τον δικηγόρο Ερμενεγκίλντο Κοστάμπιλε, ο οποίος επικοινώνησε με την Corriere όπου και βρισκόταν στον εν λόγω όροφο για άλλη υπόθεση, δηλώνοντας ότι “βρισκόμαστε στην δεύτερη αίθουσα του τρίτου ορόφου όπου και ακούσαμε πυροβολισμούς σαν να προέρχονταν από δίπλα μας από την αίθουσα 2. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο κτίριο μας συνέστησαν να σταθούμε με την πλάτη στον τοίχο καθώς υποστηρίζουν πως ο άνθρωπος που πυροβόλησε βρίσκεται ακόμη στο κτίριο”.

 

1

2

3

 

5

6