Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο πρώτος ντράμερ των Lynyrd Skynyrd

Ο πρώτος ντράμερ του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, Μπομπ Μπερνς (Robert Louis “Bob” Burns, Jr.), έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Παρασκευής στο Κάρτερσβιλ της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ σε ηλικία   64 ετών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζόρτζια δήλωσε ότι ο Μπερνς οδηγούσε προς μία δεξιά στροφή όταν το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε δέντρο με τη μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου.

Ο Μπερνς βρισκόταν μόνος του στο αυτοκίνητο και την ώρα της πρόσκρουσης δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

«Σήμερα δεν ξέρω τι να πω, αλλά θυμάμαι τον Μπομπ σαν ένα αστείο τύπο. Η καρδιά μου είναι στην οικογένειά του, είναι μία δύσκολη στιγμή. Ήταν σπουδαίος ντράμερ», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο κιθαρίστας Γκάρι Ρόσινγκτον.

Η ιστορία με το συγκρότημα:

Οι Lynyrd Skynyrd δημιουργήθηκαν το 1964 με την αρχική ονομασία The Noble Five, από τον τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ, τους κιθαρίστες Γκάρι Ρόζινγκτον και Άλεν Κόλινς, τον μπασίστα Λάρι Τζάνστρομ και το ντράμερ Μπομπ Μπερνς. Μετά από χρόνια προβών, οι Noble Five έκαναν τις πρώτες τους επίσημες εμφανίσεις το 1968, ανοίγοντας συναυλίες των Strawberry Alarm Clock.

Στις αρχές του 1975, ο Μπερνς αποχώρησε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον πρώην πεζοναύτη, Άρτιμους Πάιλ, με τον οποίο κυκλοφόρησαν το “Nuthin’ Fancy” ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο Top-10 των άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα μέσα της περιοδείας του δίσκου ο Εντ Κινγκ αποχώρησε, ενώ το συγκρότημα συνοδευόταν για πρώτη φορά από χορωδία τριών τραγουδιστριών, οι οποίες είχαν την ονομασία The Honkettes.