Μαχητές της Αλ-Κάιντα κατέλαβαν την πόλη Μουκάλα της Υεμένης

Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στην Υεμένη, με τους μαχητές της Αλ-Κάιντα να καταλαμβάνουν, σήμερα Παρασκευή, μεγάλο μέρος της πόλης Μουκάλας, Πρωτεύουσας μιας επαρχίας της νότιας Υεμένης.

Να θυμίσουμε πως χτες Πέμπτη, οι μαχητές επιτέθηκαν στην φυλακή και απελευθέρωσαν πάνω από 300 κρατουμένους, μεταξύ των οποίων και ένας εκ των ηγετών της ΑΚΑΧ, ο Χάλεντ Μπατάρφι.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα αξιωματούχους, περίπου 200 ως 300 αντάρτες αναπτύχθηκαν σε κεντρικές και δυτικές συνοικίες της πόλης, όπου εγκατέστησαν σημεία ελέγχου στα οποία κυματίζει το μαύρο λάβαρο του εξτρεμιστικού δικτύου σύμφωνα με τους κατοίκους.

«Μαχητές της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) ελέγχουν συνοικίες της Μουκάλα, αλλά όχι το σύνολο της πόλης», επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως “νευραλγικής σημασίας τοποθεσίες, όπως στρατόπεδα των ενόπλων δυνάμεων, το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Μουκάλα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων”.