Προκαλεί εκ νέου ο Ζαν Μαρί Λε Πεν με τις δηλώσεις του για τους θαλάμους αερίων

Επανέρχεται με νέες προκλητικές δηλώσεις στο ραδιοσταθμό RMC και στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης BFMTV, ο πρώην ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λε Πεν, ο οποίος επαναλαμβάνει εκ νέου πως “οι οι θάλαμοι αερίων των ναζί ήταν μια «λεπτομέρεια» του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου“.

Αυτό που είπα αντιστοιχούσε στη σκέψη μου: ότι οι θάλαμοι αερίων ήταν μια λεπτομέρεια του πολέμου, εκτός αν δεχθούμε ότι ο πόλεμος ήταν μια λεπτομέρεια των θαλάμων αερίων. Τα υποστηρίζω επειδή πιστεύω πως είναι η αλήθεια και δεν πρέπει να σοκάρει κανέναν το ότι η υπόθεση αυτή χρησιμοποιείται ως εργαλείο εναντίον μου», πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι είχε μιλήσει “για ένα σύστημα και όχι για τα θύματά του“.

Ερωτηθείς για τη φρίκη των θαλάμων αερίων, συνέχισε λέγοντας πως “όλο αυτό είναι φρικτό, ο πόλεμος είναι φρικτός, ένα θραύσμα οβίδας που σου ξεσκίζει την κοιλιά, μια βόμβα που σε αποκεφαλίζει, ένας θάλαμος που σε πνίγει, όλο αυτό είναι επονείδιστο”, σημείωσε.

Η Μαρίν Λεπέν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πατέρα της, κράτησε αποστάσεις λέγοντας πως “δεν υπάρχει τίποτε καινούριο. Διαφωνώ βαθιά με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν και στην ουσία και στον τύπο“.