Σχεδόν 1εκατ. δολάρια η αποζημίωση για κάθε επιβάτη

Ο όμιλος Lufthasa ανακοίνωσε σήμερα (31/3) πως 300 εκατ. δολάρια δηλαδή περίπου 279 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως αποζημίωση για τη συντριβή του αεροσκάφους της Γερμανικής εταιρείας Germanwings. Στo ποσό αυτό κατέληξε η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών με επικεφαλής την γερμανική εταιρεία Allianz.

Eκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί την εφημερίδα “Χάντεσμπαλτ”, λέγοντας πως ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια ώστε να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και το αεροπλάνο που καταστράφηκε.

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις. Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια.

Ακόμα και αν το ατύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα, οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής,  καθώς και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές είχαν δηλώσει την Παρασκευή πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings, που εκτελούσε πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων. Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται πως κλειδώθηκε μόνος στο πιλοτήριο, επωφελούμενος από σύντομη απουσία του κυβερνήτη, και είναι ύποπτος ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό.