Σάλος με τον Μπάιντεν που μιλούσε για την εκεχειρία στη Γάζα τρώγοντας παγωτό χωνάκι (video)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν με τον περίεργο και κατά πολλούς παντελώς ανάρμοστο τρόπο με τον οποίο επέλεξε να μιλήσει για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έτρωγε ανέμελος… παγωτό χωνάκι με γεύση μέντα, την ώρα που έκανε δηλώσεις για το ενδεχόμενο εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με αμερικανικά ΜΜΕ να σχολιάζουν δηκτικά πως ούτε ο Μπάιντεν ούτε το επιτελείο των επικοινωνιολόγων του εκτίμησαν πόσο κακό θα έκανε αυτό το θέαμα στο προφίλ του πλανητάρχη.

Ο Μπάιντεν σχολίασε το μείζονος γεωπολιτικής σημασίας ζήτημα μέσα από ένα υποκατάστημα της αλυσίδας παγωτατζίδικων Van Leeuwen στη Νέα Υόρκη, μετά την ολοκλήρωση συνέντευξης που παραχώρησε στον Σεθ Μάγερς για την εκπομπή του στο NBC, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.

«Είναι τόσο ανάρμοστο να τρως παγωτό ενώ συζητάς για μια ενδεχόμενη εκεχειρία στη Γάζα», σχολίασε ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν.

«Αυτό φαίνεται ανεύθυνο και χωρίς τακτ», έγραψε ο Ισραηλινοαμερικανός αναλυτής Mairav Zonszein σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέρεμι Σκάχιλ έκανε λόγο για «σουρεαλιστική» ανακοίνωση από μέρους του Μπάιντεν για την πιθανή εκεχειρία στη Γάζα, συνοδεία παγωτού.