Οι IDF ανακάλυψαν μεγάλη σήραγγα της Χαμάς που περνάει κάτω από πανεπιστήμιο και νοσοκομείο στη Βόρεια Γάζα

Οι IDF αποκάλυψαν ότι έχουν εντοπίσει ένα σημαντικό δίκτυο σήραγγας της Χαμάς στην κεντρική και τη βόρεια Γάζα, το οποίο, όπως λένε, περνά κάτω από ένα νοσοκομείο και ένα πανεπιστήμιο.

Στρατεύματα της επίλεκτης μονάδας μηχανικού μάχης Yahalom, της ταξιαρχίας πεζικού Nahal και άλλων δυνάμεων υπό την 162η Μεραρχία έκαναν πρόσφατα επιδρομή στα υπόγεια περάσματα προτού αυτά κατεδαφιστούν.

WhatsApp_Image_2024-02-26_at_09_41_19

Οι IDF λένε ότι το δίκτυο σήραγγας, μήκους άνω των 10 χιλιομέτρων, περνά κάτω από το νοσοκομείο τουρκοπαλαιστινιακής φιλίας και ένα κοντινό πανεπιστήμιο και φτάνει μέχρι τη γειτονιά Zeitoun της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με τις IDF, η σήραγγα χρησιμοποιούνταν τόσο από τις ταξιαρχίες της Χαμάς στην πόλη της Γάζας όσο και από τις ταξιαρχίες των κεντρικών στρατοπέδων, για να μετακινούνται πράκτορες μεταξύ των περιοχών.

Οι IDF λένε ότι ανακάλυψαν στις σήραγγες κατοικίες, μπάνια και αποθήκες όπλων, καθώς και τις σορούς αρκετών ανδρών της Χαμάς. Σημαντικά τμήματα του δικτύου των σηράγγων καταστράφηκαν σε μια μεγάλη έκρηξη.