Στους 10 οι νεκροί από τη φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια

Η αστυνομία εντόπισε ένα ακόμη πτώμα, το δέκατο, στα συντρίμμια της 14ώροφης πολυκατοικίας στη Βαλένθια της Ισπανίας, που καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του πολυώροφου κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από 15 χρόνια στην εύπορη συνοικία Ελ Καμπανάρ, αλλά οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα αίτια.

Τοπικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε όλους τους ορόφους και κανένα από τα συνολικά 138 διαμερίσματα του συγκροτήματος δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι αρχές έκαναν γνωστό ότι η αστυνομία αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών από 10 στους 9 κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των πτωμάτων που βρέθηκαν μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, σε νέα ανακοίνωσή τους οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι σήμερα το πρωί βρέθηκε το δέκατο πτώμα.

Χθες το βράδυ, περίπου 100 επιζώντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία. Σήμερα, τη δεύτερη ημέρα του τριήμερου πένθους που κήρυξαν οι αρχές μετά το δυστύχημα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο δημαρχείο της Βαλένθια.

Οι ντόπιοι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους επιζήσαντες ενοίκους που έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα.

Η LaLiga ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα της Βαλένθια

Ο αγώνας της Γρανάδα με τη Βαλένθια που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο (24/2), αναβλήθηκε μετά από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική πλευρά της πόλης , όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/2) η LaLiga.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο στάδιο «Los Carmenes» της Γρανάδα, αλλά η Βαλένθια ζήτησε την αναβολή καθώς στην ισπανική πόλη, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

«Σύμφωνα με το τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε στην περιοχή της Βαλένθια, ο σύλλογος θα κυματίζει μεσίστιες σημαίες στις εγκαταστάσεις του. Προσφέρουμε επίσης τη βοήθειά μας σε ιδρύματα και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Βαλένθια σε επίσημη τοποθέτησή της.

Η πόλη της Βαλένθια ανέστειλε επίσης την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ «Fallas», που διαρκεί ένα μήνα, το οποίο περιλαμβάνει πυρπόληση μεγάλων αγαλμάτων από χαρτόνι και επίδειξη πυροτεχνημάτων.