Ντόναλντ Τραμπ: Οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν» άνετη νίκη εναντίον της Χέιλι στη Ν. Καρολίνα

Η Νίκι Χέιλι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μιας ταπεινωτικής ήττας στην πολιτεία που υπηρέτησε ως κυβερνήτης για δύο χρόνια, αν ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναμένεται, αποσπάσει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές.

Η Χέιλι, η οποία υπολείπεται του Τραμπ με διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, έχει ορκιστεί να παραμείνει στην κούρσα τουλάχιστον μέχρι τη Σούπερ Τρίτη της 5ης Μαρτίου – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Σαββάτου στη Νότια Καρολίνα.

Δημοσκοπική διαφορά

Παρά τις δύο θητείες της ως δημοφιλής κυβερνήτης, η Χέιλι δεν μπόρεσε να καλύψει τη δημοσκοπική διαφορά από τον Τραμπ, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg .

Οι αποφασιστικές νίκες του Τραμπ στις τέσσερις πρώτες προκριματικές εκλογές έχουν προσδώσει «αέρα» στην προσπάθειά του για το χρίσμα. Ως η τελευταία μεγάλη αντίπαλός του που έχει απομείνει, η Χέιλι έχει οξύνει τις επιθέσεις της κατά του πρώην προέδρου, επικρίνοντας την ηλικία του 77χρονου πρώην προέδρου, καθώς και τις απειλές του προς τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.