Συρία: Αεροπορική επιδρομή έπληξε τα περίχωρα στρατιωτικού αεροδρομίου κοντά στη Δαμασκό

Τα περίχωρα ενός στρατιωτικού αεροδρομίου κοντά στη Δαμασκό της Συρίας βομβαρδίστηκαν όπως ανέφερε μια ΜΚΟ, με το συριακό υπουργείο Άμυνας να δηλώνει πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο Ισραηλινά drones.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως «η ζώνη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Μάζε, δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, τέθηκε στο στόχαστρο», χωρίς να διευκρινίζει την προέλευση αυτής της «πυραυλικής» επίθεσης.

«Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες φιλοϊρανικές οργανώσεις έχουν παρουσία εκεί», πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο πηγών στη Συρία, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

«Γύρω στις 14:10 (13:10 ώρα Ελλάδας), δύο drones προερχόμενα από το κατεχόμενο συριακό Γκολάν παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο», ανέφερε από την πλευρά του το συριακό υπουργείο Άμυνας. «Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνάς μας απάντησαν καταρρίπτοντάς τα δυτικά της Δαμασκού».

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη Δαμασκό ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις.

Η προέλευση της επίθεσης δεν είναι γνωστή προς το παρόν, με καμία πηγή να μην αναφέρεται ρητά στο Ισραήλ, το οποίο έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική χώρα το 2011.