Οι Χούθι χτύπησαν με ρουκέτα ελληνόκτητο πλοίο στον Κόλπο του Άντεν

Επίθεση με ρουκέτα από τους Χούτι της Υεμένης, δέχθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «STAR NASIA» με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς Νότο.

To πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Tο πλήρωμα είναι όλοι Φιλιππινέζοι και κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας ανάμεσά τους.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι το πλοίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Η ενημέρωση του θαλάμου έγινε από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο στις 13:15.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χτύπημα με νάρκη, αλλά νεότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για ρουκέτα, λόγω της απόστασης του σημείου όπου έχουν προκληθεί οι υλικές ζημιές σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι Χούθι έχουν βάλει στο στόχαστρο εμπορικά πλοία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου, σε αυτό που περιγράφουν ως πράξεις αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους εναντίον του Ισραήλ στον πόλεμο της Γάζας.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι δήλωσε ότι έριξε ναυτικούς πυραύλους κατά των Star Nasia και Morning Tide.