Κατάσχεση πλοίου St Nicholas: Αξιωματικός του Λιμενικού αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις

Την βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο του πετρελαιοφόρου St Nicholas, που κατασχέθηκε από το Ιράν, ζήτησε επίσημα η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Από την πλευρά της όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τοποθετήθηκε επί του αιτήματος.

Εν τω μεταξύ ο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ τόνισε ότι «η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το τάνκερ και το πλήρωμά του«. «Αυτή η παράνομη κατάσχεση ενός εμπορικού πλοίου είναι μια ενέργεια του Ιράν – ή που έγινε με εντολή της Τεχεράνης – με στόχο τη διακοπή του διεθνούς εμπορίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους .

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν, ότι το ρόλο διαπραγματευτή για την απελευθέρωση των 19 ναυτικών του πληρώματος, αναμένεται να αναλάβει αξιωματικός του Λιμενικού, ο οποίος στο παρελθόν συναντήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με εκπροσώπους του Ιράν, για την αποδέσμευση των δεξαμενοπλοίων «Delta Poseidon» και «Prudent Warrior» ελληνικών συμφερόντων, τα οποία είχαν επίσης καταληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης ως αντίποινα στις αμερικανικές αποφάσεις περί κυρώσεων στο Ιράν.