Τουρκία: Συνελήφθησαν 304 ύποπτοι για δεσμούς με το ISIS

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 304 ανθρώπους που θεωρούν υπόπτους για σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση ISIS (Ισλαμικό Κράτος) σε επιχειρήσεις που διεξήγαγαν σε 32 επαρχίες, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 22/12,  ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά.

 

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους συνελήφθησαν στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο Γερλικαγιά.

Η «Επιχείρηση Ήρωες-34» διεξήχθη ταυτοχρόνως σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τρομοκράτη» να απειλήσει την ειρήνη και την ενότητα του λαού μας.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας με τις εντατικές προσπάθειες των δυνάμεών μας ασφαλείας», σημείωσε, αναρτώντας εικόνες από τις επιχειρήσεις, στις οποίες φαίνεται η αστυνομία να κάνει έφοδο σε διαμερίσματα και κτίρια και να οδηγεί υπόπτους μέσα σε οχήματα.

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε το ένα τρίτο του Ιράκ και της Συρίας όταν βρισκόταν στην ακμή του το 2014. Αν και ηττήθηκε, οι μαχητές του συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις.

Στην Τουρκία έχει διαπράξει διάφορες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης την 1η Ιανουαρίου του 2017, στην οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τουρκικές αρχές έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και Κούρδων μαχητών, μετά την πυροδότηση βόμβας από τους Κούρδους κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα την 1η Οκτωβρίου.

Η Τουρκία διεξαγάγει συχνά επιχειρήσεις εντός της επικράτειάς της και στο βόρειο Ιράκ κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση