Ισραήλ: «Ο χρόνος τους εξαντλείται»- Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ μετά τον «κατά λάθος» θάνατο τριών ομήρων

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους του Τελ Αβίβ, μετά τον θάνατο τριών ομήρων που σκοτώθηκαν κατά λάθος από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τκεντρική αρτηρία καθώς όδευαν προς το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού Kirya, από όπου κάλεσαν την ισραηλινή κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο χρόνος τους εξαντλείται! Φέρτε τους σπίτι τώρα», φώναζαν οι διαδηλωτές. «Δεν υπάρχει νίκη μέχρι να απελευθερωθεί και ο τελευταίος όμηρος!»

Το πλήθος επέκρινε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν κάνει αρκετά για να απελευθερώσει τους ομήρους που απήγαγε η Χαμάς και κρατά στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, μια νέα συμφωνία για τους ομήρους, όπως αυτή που είχε επιτευχθεί στα τέλη Νοεμβρίου, θα έχει αποτρέψει περιστατικά, όπως αυτό που σημειώθηκε στη Γάζα την Παρασκευή.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στη λεγόμενη Πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ το μεσημέρι του Σαββάτου «μετά την τρομερή καταστροφή» στην οποία σκοτώθηκαν τρεις όμηροι.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η δυσαρέσκεια των οικογενειών των ομήρων μετά από αναφορές ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ανέστειλε την έναρξη μιας πρότασης συμφωνίας με τη Χαμάς με το σκεπτικό ότι μόνο οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα θα «γονατίσουν» την τρομοκρατική ομάδα και θα την φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια προσφορά που θα μπορούσε να δεχθεί το Τελ Αβίβ.

Ο Νετανιάχου φέρεται να απαγόρευσε στον επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα να ταξιδέψει στο Κατάρ για αυτόν τον λόγο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla ανέφερε ότι έκτοτε ο Νετανιάχου άλλαξε γνώμη και συμφώνησε να στείλει τον Μπαρνέα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλραχμάν Αλ Θάνι στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια νέα συμφωνία για τους ομήρους.

Επικαλούμενο ισραηλινή πηγή, το Walla ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να συζητήσει μια συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων γυναικών ομήρων.