Θα στοχεύσουμε οποιοδήποτε πλοίο κινείται με κατεύθυνση το Ισραήλ - Νέες απειλές από τους Χούτι

Αξιωματούχος των ανταρτών Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσε ότι η οργάνωση από εδώ και μπρος θα στοχοποιεί οποιοδήποτε πλοίο διασχίζει την Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό το Ισραήλ, ανεξάρτητο με το εάν η ιδιοκτησία του συνδέεται ή όχι με το Τελ Αβίβ. Μέχρι στιγμής, οι Χούτι έχουν στοχοποιήσει μόνο πλοία που φέρονται να ανήκουν σε ισραηλινές εταιρείες ή επιχειρηματίες ή να συνδέονται με αυτές.

Σε ένα tweet, ο Mohammed Ali al-Houthi αναφέρει ότι οι δυνάμεις του «θα εμποδίσουν τη διέλευση των πλοίων που κατευθύνονται προς τη σιωνιστική οντότητα οποιασδήποτε εθνικότητας, εάν δεν εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας όπου χρειάζονται τρόφιμα και φάρμακα, και θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις μας».

«Από ανησυχία για την ασφάλεια της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας, προειδοποιούμε όλα τα πλοία και τις εταιρείες να μην συναλλάσσονται με ισραηλινά λιμάνια», προειδοποιεί, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης διεξαγωγής φρικτών σφαγών, του γενοκτονικού πολέμου και της πολιορκίας του σιωνιστικού εχθρού εναντίον των αδελφών μας στη Γάζα».

Ακόμη ο al – Houthi τονίζει ότι «καμία αμερικανική ή άλλη» στρατιωτική δύναμη δεν έχει το «δικαίωμα» να συνοδεύει ισραηλινά πλοία ή πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ.