Γάζα: Επιδρομή από κομάντος του Ισραήλ στο αρχηγείο ασφαλείας της Χαμάς

Την ώρα που το Ισραήλ επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός συνεχίζει παράλληλα τη δράση του στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, πραγματοποιώντας μάλιστα επιδρομές στο αρχηγείο γενικής ασφάλειας της Χαμάς στην περιοχή κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ισραήλ:

  • Η 162η Μεραρχία άρχισε να επιχειρεί βαθύτερα στη Τζαμπαλίγια αφού ολοκλήρωσε την περικύκλωση του προσφυγικού της καταυλισμού τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη ημέρα, τα στρατεύματα επιχείρησαν στη Τζαμπαλίγια για να καταστρέψουν περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς. Οι στρατιώτες εντόπισαν ρουκέτες και άλλα όπλα και καθοδήγησαν τις αεροπορικές επιδρομές σε σημεία όπου βρίσκονται στελέχη της Χαμάς.
  • Έλαβαν χώρα κοινές επιχειρήσεις της Σιν Μπετ με εφέδρους της 551ης Ταξιαρχίας και των κομάντος της Shayetet 13, οι οποίοι εισέβαλαν στο αρχηγείο γενικής ασφάλειας της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια, όπου βρήκαν όπλα, εξοπλισμό και πληροφορίες.
  • Η Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να πραγματοποιεί πλήγματα στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει ότι χθες έπληξε μια ομάδα της επίλεκτης δύναμης της Χαμάς «Nukhba» κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με την Ταξιαρχία Καταδρομέων. Τα στρατεύματα βρήκαν επίσης μια κρύπτη με ρουκέτες.
  • Το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε δεκάδες χτυπήματα κατά μήκος της ακτής της Γάζας, βοηθώντας τις χερσαίες δυνάμεις.