Χάος και πολικές θερμοκρασίες στη νότια Γερμανία από τη σφοδρή χιονόπτωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Έντονα προβλήματα σε όλη τη νότια Γερμανία προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει τη χώρα, με τα σοβαρότερα προβλήματα να διαπιστώνονται στη Βαυαρία. Το βαρομετρικό είναι χαμηλό, ενώ οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα παραμένουν μεταξύ -8 και -3 βαθμών Κελσίου, αφού το χιόνι των προηγούμενων ημερών σε βόρια και ανατολική Γερμανία, έχει μετατραπεί σε πάγο.

Πάνω από 760 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών αναμένεται ότι θα ακυρωθούν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου οι πτήσεις έχουν διακοπεί. Σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, τα προβλήματα δεν θα αποκατασταθούν πριν τις 6:00 το πρωί της Κυριακής.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, προς το οποίο εκτρέπονται εκτάκτως κάποιες πτήσεις με προορισμό το Μόναχο. Κλειστό θα παραμείνει και το μικρότερο αεροδρόμιο του Αλγκόι, στη Βαυαρία.

Προβλήματα σε σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και αυτοκινητοδρόμους

Με σοβαρά προβλήματα συνεχίζονται οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB), τα προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν έως και το απόγευμα της Δευτέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου δεν είναι προσβάσιμος οδικώς, λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού στην περιοχή

Κυκλοφοριακή συμφόρηση διαπιστώνεται και στους αυτοκινητοδρόμους της νότιας Γερμανίας, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις οδικές αρτηρίες, που οδηγούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα, ιδίως της γειτονικής Αυστρίας. Η αστυνομία πάντως συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τις οδικές μετακινήσεις και πολύ περισσότερο τους αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, έχει ακυρωθεί ο προγραμματισμένος για σήμερα ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ουνιόν Βερολίνου.

germania-2
germania-3

Στα λευκά οι πόλεις

Το τοπίο είναι χριστουγεννιάτικο, ενώ οι πόλεις έχουν ντυθεί στα… λευκά.

Ήδη, από νωρίς, στο Μόναχο επηρεάστηκαν περίπου 160 πτήσεις, αφού τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να απογειωθούν ή να προσγειωθούν.

Αναμένεται ότι θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) της Γερμανίας προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων μέχρι σήμερα το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της Βαυαρίας, ενώ κατά περιοχές το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 30 με 40 εκατοστά.

Ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με πυροσβέστες να φορούν αλυσίδες στα οχήματα «για να μπορέσουμε να έλθουμε σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερα οποιαδήποτε στιγμή».

Οι έντονες χιονoπτώσεις της Παρασκευής ήρθαν μετά από μια εβδομάδα γεμάτη ενδείξεις για πρόωρη -σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια – έναρξη της βαρυχειμωνιάς σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Πάντως λίγο έλειψαν και τα ατυχήματα. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου οι επιβάτες συρμού από τη Στουτγάρδη διανυκτέρευσαν μέσα στο τρένο στο σταθμό του Ουλμ λόγω του χιονιά, ενώ και στο Μόναχο οι υπεύθυνοι του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού έθεσε ένα τρένο στην υπηρεσία επιβατών, των οποίων τα δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.