Επιχείρηση «σκούπα» στο Παρίσι - Συνελήφθη γκουρού διεθνούς δικτύου εμπορίας γυναικών

Συνολικά 175 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν σήμερα για το πρωί για να συλλάβουν 41 άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Παρισίων, ανάμεσά τους και τον γκουρού ενός διεθνούς δικτύου τάντρα – γιόγκα, της Ομοσπονδίας Γιόγκα «Atman».

Όπως υποστηρίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Ρουμάνος Γκρεγκόριαν Μποβολάρου κατηγορείται ότι είχε αναλάβει να μυεί γυναίκες στις αρχές της «τάντρα – γιόγκα» με στόχο να τις εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Libération» και του δικτύου «RFI» που επικαλούνται την Εισαγγελία του Παρισιού αναφέρουν ότι, ο 71χρονος Ρουμάνος συνελήφθη σήμερα το πρωί στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με στόχο την εξάρθρωσή του.

Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Libe» αναφέρει ότι οι 175 αστυνομικοί που «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, συνέλαβαν τον αρχηγό του δικτύου που λειτουργούσε υπό την «ομπρέλα» της τάντρα – γιόγκα.

Ο 71χρονος Ρουμάνος Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου, συνελήφθη σ’ ένα σπίτι στο Ivry-sur-Seine, στο Val-de-Marne, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων, είχε μυούσε στο ταντρικό σεξ κυρίως γυναίκες με στόχο την εμπορία ανθρώπων.

Ο Μπιβολάρου είχε ήδη «φάκελο» στη Ρουμανία για τον βιασμό ενός ανηλίκου και καταζητείται από την Ιντερπόλ για «εμπορία γυναικών»- και όχι μόνο- από τον περασμένο Ιούλιο. Εκτός από την «εμπορία ανθρώπων και δη γυναικών», ο ηλικιωμένος Ρουμάνος καταζητείτο για βιασμούς και για «οργανωμένη απαγωγή ανθρώπων από μέλη συμμορίας ».

Ο Μπιβολάρου θεωρείται ο «πνευματικός ηγέτης» της ομοσπονδίας Γιόγκα «Atman», ενός δικτύου ταντρισμού που λειτουργεί σε περίπου τριάντα χώρες, κυρίως στην Ευρώπη. Στη Γαλλία, το δίκτυο αυτό λειτουργεί μέσω της ένωσης «Yoga Integral», που βρίσκεται στην «καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας , όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».