Μαχαιρώθηκε στη φυλακή o πρώην αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Βαριά τραυματισμένος από μαχαιριές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Ντέρεκ Σόβιν, ο πρώην αστυνομικός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020 στη Μινεάπολη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι ο Σόβιν μαχαιρώθηκε από άλλο κρατούμενο στην ομοσπονδιακή φυλακή της πολιτείας της Αριζόνα, οπού κρατείται εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

 

Η επίθεση σημειώθηκε στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Τούσον. Το Γραφείο Φυλακών επιβεβαίωσε ότι ένας έγκλειστος δέχθηκε επίθεση γύρω στις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή του, το πρακτορείο ανέφερε ότι οι υπάλληλοι περιόρισαν το περιστατικό και έκαναν «μέτρα σωτηρίας» προτού ο κρατούμενος μεταφερθεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία και αξιολόγηση.

Κανένας σωφρονιστικός υπάλληλος δεν τραυματίστηκε και άμεσα ειδοποιήθηκε το FBI, ανέφερε το Γραφείο Φυλακών.

Ο Σόβιν μεταφέρθηκε στη φυλακή FCI Tucson, τον Αύγουστο του 2022, από κρατική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Μινεσότα για να εκτίσει ταυτόχρονα μια ομοσπονδιακή ποινή 21 ετών για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων του Floyd και μια ποινή 22,5 ετών για φόνο δευτέρου βαθμού.

Ο δικηγόρος του Σόβιν, Έρικ Νέλσον, είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του από τη γενική πτέρυγα κρατουμένων, προειδοποιώντας ότι θα γίνει στόχος επιθέσεων.

Στη Μινεσότα, ο Σόβιν κρατήθηκε κατά βάση στην απομόνωση «κυρίως για τη δική του προστασία», είχε γράψει πέρυσι σε δικαστικά έγγραφα ο Νέλσον.