Οι ισλαμιστές ανακήρυξαν ήρωα τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η εκδοχή ότι μπορεί ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Α320 της Germanwings να έριξε εκ προθέσεως το αεροσκάφος, οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους, δημιούργησαν σελίδα στο facebook, αποκαλώντας τον ήρωα!

Οι δημιουργοί της σελίδας προφανώς αγνόησαν το γεγονός ότι τόσο ο εισαγγελέας όσο και γερμανός αξιωματούχος δεν αποδίδουν τη συντριβή σε «τρομοκρατική ενέργεια», επιλέγοντας, προφανώς, την εκδοχή που οι ίδιοι θα προτιμούσαν.

Η σελίδα με το γαλλικό όνομα «Soutien à Andreas Lubitz, héro de l’Etat Islamique»  δηλαδή «Υποστηρίζουμε τον Αντρέας Λουμπίτζ, ήρωα του Ισλαμικού Κράτους» ανέβηκε στο διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο και ήδη έχει «κατέβει» από τις αρχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο γερμανικής εθνικότητας Αντρέας Λουμπίτζ, «δεν είχε καταγραφεί ποτέ ως τρομοκράτης» και δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή «τρομοκρατική ενέργεια».

Το ίδιο πιστεύει και Γερμανός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Associated Press. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης είχε σχέσεις με την τρομοκρατία» σημείωσε στο twitter το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.