Βομβαρδισμός του Ισραήλ στη Συρία μετά το πλήγμα με drone στην σχολείο στην πόλη Εϊλάτ

Σε αντίποινα κατά της Συρίας προχώρησε ο στρατός του Ισραήλ μετά από πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα σε σχολείο στην Εϊλάτ.

Σύμφωνα με το Ισραήλ έπληξε «την οργάνωση που χτύπησε» από το συριακό έδαφος, αφήνοντας να εννοηθεί πως επρόκειτο για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αλλά χωρίς να αναφερθεί σ’ αυτή ονομαστικά.

«Σε αντίδραση στο UAV από τη Συρία που έπληξε σχολείο στην Εϊλάτ», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έπληξαν την οργάνωση που διεξήγαγε την επίθεση πριν από λίγο», ανέφεραν μέσω X (του πρώην Twitter), χωρίς να αναφέρουν το όνομά της.

 

Πρόσθεσαν πως καθιστούν «το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για κάθε τρομοκρατική ενέργεια προερχόμενη από το έδαφός του».

Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έπληξε την Πέμπτη (10/11) σχολείο στην λουτρόπολη Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, γνωστοποίησε νωρίτερα ο Ισραηλινός στρατός.

Ακόμη, ανέφερε πως «συνεχίζει τις επιχειρήσεις» για να καταστρέψει «υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο».

Μαχητικά αεροσκάφη «έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ στο λιβανέζικο έδαφος σε αντίδραση σε πυρά προς το Ισραήλ».

Το βράδυ το Τελ Αβίβ ανέφερε πως αναχαίτισε πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 3.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς, ο στρατός του Ισραήλ εμπλέκεται καθημερινές εχθροπραξίες με τον στρατιωτικό βραχίονα της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα της χώρας.