Πρόσχαρος και αποφασιστικός ο μοιραίος συγκυβερνήτης

Ακόμη περισσότερα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η αποκάλυψη από τον Εισαγγελέα της Μασσαλίας ότι με βάση τα, μέχρι στιγμής, στοιχεία φαίνεται ότι ο συγκυβερνήτης ήταν αυτός που οδήγησε ηθελημένα το μοιραίο Α320 της Germanwings και τους 150 επιβαίνοντες σε αυτό στο θάνατο.
Ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτζ, γερμανικής υπηκοότητας, καταγόταν από το Μονταμπόρ στη Ρηνανία – Παλατινάτο.  Είχε εκπαιδευτεί στην σχολή της Lufthansa στη Βρέμη, όπως και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Πάτρικ Σ., πατέρας δύο παιδιών. Είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης ενώ αντίθετα ο κυβερνήτης Πάτρικ Σ. θεωρούνταν ήταν ιδιαίτερα έμπειρος, με περισσότερες από 2000 ώρες πτήσης και 10 χρόνια πείρας.
Ο Λούμπιτζ ξεκίνησε να εργάζεται για την αεροπορική εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2013, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του. Με βάση την  βρετανική Telegraph, ζούσε με τους γονείς του στο Μονταμπούρ και παράλληλα διατηρούσε ένα σπίτι στο Ντύσελντορφ.
Τις επόμενες ημέρες και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον συγκυβερνήτη, καθώς το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θέλησε να θέσει τέλος στη ζωή του. Τόσο ο Γάλλος Εισαγγελέας όσο και οι γερμανικές αρχές, προς το παρόν, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Λούμπιτζ με τρομοκρατία για αυτό και θα εξετάσουν εξονυχιστικά την ζωή του, τα επαγγελματικά του, τις οικογενειακές του σχέσεις, την ερωτική του ζωή αλλά και το επίπεδο της ψυχικής του υγείας.
Οι γείτονές του, οι οποίοι υπέστησαν επίσης σοκ από τις αποκαλύψεις, στις πρώτες αντιδράσεις τους μίλησαν για έναν νεαρό με μεγάλη θέληση, αθλητικό, πρόσχαρο, ο οποίος εμφανιζόταν αποφασισμένος να προσπαθήσει για να πετύχει στην ζωή του όσα επεδίωκε.