Επέστρεψε στην εργασία του ο δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα που έχασε την οικογένειά του από επιδρομή

Ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα, του οποίου η οικογένεια ξεκληρίστηκε στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα, επέστρεψε στο καθήκον.

Η σύζυγος, ο γιος, η κόρη και ο εγγονός του Wael al-Dahdouh σκοτώθηκαν σε επίθεση την περασμένη Τρίτη. Είχαν μετακομίσει σε ένα σπίτι στον καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Γάζα μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Dahdouh είπε ότι ως επικεφαλής του γραφείου του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα θεώρησε ότι ήταν καθήκον του να επιστρέψει στην εργασία του το συντομότερο δυνατό.

«Ενιωσα ότι ήταν καθήκον μου, παρά τον πόνο και την ανοιχτή πληγή, να επιστρέψω μπροστά στην κάμερα και να επικοινωνήσω μαζί σας στα social media το συντομότερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Dahdouh μετέδιδε ζωντανά εικόνες της πολιορκούμενης περιοχής όταν πληροφορήθηκε ότι τα μέλη της οικογένειάς του είχαν σκοτωθεί.

Λίγο αργότερα, το δορυφορικό κανάλι έδειξε τον Dahdouh να μπαίνει στο νοσοκομείο των Μαρτύρων Al-Aqsa στο Ντέιρ αλ- Μπάλαχ πριν τον κυριεύσει η θλίψη καθώς είδε τη σορο του γιού του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

«Μας εκδικούνται χτυπώντας τα παιδιά μας;» είπε, γονατίζοντας πάνω από το ματωμένο σώμα του γιου του, φορώντας ακόμα το προστατευτικό του γιλέκο ως δημοσιογράφος.

Ο 53χρονος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Γάζα καθώς διηγείται τις ιστορίες ανθρώπων που υποφέρουν μεταδίδοντας τις δυσκολίες τους στον υπόλοιπο κόσμο στη διάρκεια πολέμου.