Ιράν: Σε εξέλιξη στρατιωτικές ασκήσεις για αντιμετώπιση πιθανών απειλών

Στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησε την Παρασκευή (27/10) το Ιράν στον απόηχο της αμερικανικής επίθεσης κατά στόχων των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία.

Οι ασκήσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί νωρίτερα και θα έχουν διάρκεια δύο μέρες, έχουν στόχο την «αντιμετώπιση πιθανών απειλών» που αντιμετωπίζει η Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε στο δίκτυο ο εκπρόσωπος Τύπου ταξίαρχος Αμίρ Τσεσάκ. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκαν από επτά επαρχίες του Ιράν για τις ασκήσεις στο Νασρ Αμπάντ στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα δοκιμαστεί και η πτητική ετοιμότητα περισσότερων από 200 ελικοπτέρων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα δύο εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης έπληξαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ το βράδυ της Πέμπτης (27/10) στην ανατολική Συρία.

Σε ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν αναφέρεται πως τα «πλήγματα ακριβείας» έγιναν σε «νόμιμη άμυνα» και αποτελούν «απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικού προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» μετά τη 17η Οκτωβρίου.