Με νέο βίντεο το Ισραήλ αρνείται ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο στη Γάζα - «Έχουμε αποδείξεις για το τι συνέβη»

Νέο βίντεο δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ το Κράτος του Ισραήλ από την στιγμή που το νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίζεται σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους.

«Για εκείνους που ακόμα διερωτώνται τι συνέβη στο νοσοκομείο Αλ- Αχλί στη Γάζα χθες βράδυ, εμείς έχουμε αποδείξεις» σχολιάζει το Ισραήλ δημοσιεύοντας το βίντεο.

Στο βίντεο που προέρχεται από κάμερα του Channel 12, το Ισραήλ ισχυρίζεται πως μία από τις ρουκέτες που φαίνεται να εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας καταλήγει στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο, μπορεί κανείς να δει τις ρουκέτες να εκρήγνυνται πάνω στο νοσοκομείο, μια απόδειξη ότι προήλθαν από τη Γάζα.

Με το συγκεκριμένο βίντεο το Ισραήλ προσπαθεί να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του πως δεν ευθύνεται εκείνο για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου αλλά η Ισλαμική Τζιχάντ. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τηλεφώνημα μεταξύ δύο φερόμενων στελεχών της Χαμάς που έχει υποκλαπεί, στο οποίο τα φερόμενα στελέχη της Χαμάς συζητούν για τη ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ που έπεσε στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα παραδεχόμενα πως επρόκειτο για λάθος βολή.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός (IDF) δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες, αλλά και βίντεο από drone, που δείχνουν την περιοχή που χτυπήθηκε, το πάρκινγκ του νοσοκομείου όπου ξέσπασε η φωτιά. Πρόκειται για ένα ακόμα βίντεο που, όπως λέει, αποδεικνύει ότι ένα στοχευμένο χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα κατέληγε σε ένα πάρκινγκ, ενώ χτυπήματα από βόμβες του ισραηλινού στρατού ανοίγουν κρατήρες διαμέτρου 7 με 19 μέτρων, τη στιγμή που στο πάρκινγκ δεν διακρίνεται κανένας κρατήρας.

Γαζα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου ανέρχονται σε 471 και οι τραυματίες σε 314.