Νετανιάχου: «Ιράν και Χεζμπολάχ, μην τολμήσετε να προκαλέσετε το Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να μην δοκιμάσουν το Ισραήλ στα βόρεια σύνορα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου «να μην επιχειρήσουν να μας προκαλέσουν».

«Μην κάνετε τα ίδια λάθη, το τίμημα που θα πληρώσετε αυτή τη φορά θα είναι πολύ υψηλότερο», είπε σε ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της χειμερινής συνόδου της Κνεσέτ.

Νετανιάχου: Είμαστε ενωμένοι με έναν στόχο, τη νίκη

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στην Κνεσέτ ότι το έθνος του Ισραήλ είναι ενωμένο στον στόχο της νίκης, ενώ παραδέχθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών και της ασφάλειας που επέτρεψαν στη Χαμάς να πραγματοποιήσει μια τόσο καταστροφική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Κάλεσε τον κόσμο να ενωθεί και να πολεμήσει τη Χαμάς.

Ο Νατανιάχου δήλωσε: Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από την καταστροφή που μας βρήκε πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε διεξοδικά κάθε πτυχή.

Το έθνος είναι ενωμένο προς έναν στόχο, τη νίκη. Θα θριαμβεύσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι γεμάτη από σκοτεινές δυνάμεις. Η Χαμάς είναι μέρος του άξονα του κακού του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Στόχος τους είναι να βυθίσουν τη Μέση Ανατολή σε μια άβυσσο χάους

Τώρα, πολλοί σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν ποιον αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Αντιλαμβάνονται ότι η Χαμάς αντιπροσωπεύει μια νέα εκδοχή του ναζισμού. Όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και το ISIS, έτσι πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς.

Είμαστε αφοσιωμένοι σε όλες τις οικογένειες. Δεν θα υποχωρήσουμε στις προσπάθειές μας να φέρουμε πίσω τους αδελφούς και τις αδελφές μας.