Η Χαμάς εκτόξευσε 20 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ - Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε στρατώνα στο κιμπούτς Χανίτα (video)

Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον στρατό του Λιβάνου και από τη Χεζμπολάχ, φαίνεται ότι στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχουν ξεσπάσει μάχες, με ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα μαχητικά ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ επιτίθενται σε στρατιωτικές υποδομές στον Λίβανο.

Ταυτόχρονα, έγιναν αναφορές για πυροβολισμούς εναντίον δυνάμεων των IDF στα σύνορα με τον Λίβανο. Οι δυνάμεις των IDF απάντησαν με πυροβολισμούς.

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι δέχονται πυρά από τον Λίβανο και ότι προχώρησαν σε αντίποινα.

Οι IDF δήλωσαν ότι χτυπούν κατά στόχων στον Λίβανο, απαντώντας στα αντιαρματικά πυρά που δέχθηκαν σε ισραηλινή βάση στα σύνορα.

«Για 5η φορά σήμερα, λήφθηκε αναφορά για εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου προς ένα φυλάκιο των IDF κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής με τον Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ νωρίτερα.

Μάχες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των IDF αντιπτέραρχος Daniel Hagari ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά πάνω από τη μπλε γραμμή και μέσα στον Λίβανο.

Εννέα εκτοξεύσεις ρουκετών εντοπίστηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος των IDF επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκαν εννέα εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ. Πέντε από αυτές αναχαιτίστηκαν και οι IDF στόχευσαν την πηγή της εκτόξευσης των πυραύλων.

Μάχες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Σειρήνες σε όλο το βόρειο Ισραήλ – Η Χεζμπολάχ λέει ότι χτύπησε δύο άρματα μάχης του Ισραήλ και ένα τεθωρακισμένο όχημα

Σειρήνες ήχησαν νωρίτερα σε όλο το βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις με ρουκέτες.

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι χτύπησε δύο άρματα μάχης και ένα τεθωρακισμένο όχημα του Ισραήλ, «ως απάντηση στη δολοφονία του δημοσιογράφου και των αμάχων».

Η Χαμάς εκτόξευσε 20 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ – Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε στρατώνα στο Κιμπούτς Χανίτα

Επίσης, οι δυνάμεις της Χαμάς στο Λίβανο ισχυρίζονται ότι εκτοξεύθηκαν 20 ρουκέτες προς πόλεις του βορείου Ισραήλ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 20 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον δύο ισραηλινών οικισμών στα βόρεια της «κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Η φιλοϊρανιή Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέφερε εξάλλου ότι έβαλε στο στόχαστρό της έναν στρατώνα στο κιμπούτς Χανίτα, «σε απάντηση για τη δολοφονία και τον τραυματισμό» δημοσιογράφων στον νότιο Λίβανο.