Τρεις νεκροί από θραύσματα ουκρανικού drone στο Μπέλγκορόντ

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί, σκοτώθηκαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, από τα θραύσματα ενός ουκρανικού δρόνου που καταρρίφθηκε κοντά σε σπίτια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης αυτής της ρωσικής περιφέρειας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα της περιοχής του Μπέλγκοροντ κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίαζε στην πόλη», ανέφερε μέσω του Telegram ο Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ. Από τα συντρίμμια καταστράφηκαν δύο κατοικίες και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο ένας από αυτούς ήταν ένα παιδί μικρής ηλικίας» σύμφωνα με τον Γκλαντκόφ.

Σύμφωνα με τη Μαργκαρίτα Σιμονιάν, τη διευθύντρια του κρατικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnia, το παιδί που σκοτώθηκε, η Αμίνα, ήταν η κόρη ενός απεσταλμένου στο πρακτορείο Ria Novosti στο Αφγανιστάν. «Η μικρή Αμίνα, που πήγαινε σε έναν παιδικό σταθμό στα προάστια του Μπέλγκοροντ, σκοτώθηκε απόψε τη νύχτα από τα συντρίμμια ενός ουκρανικού δρόνου, μαζί με τους παππούδες της», έγραψε η Σιμονικάν στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). Ο πατέρας της, ο οποίος είχε επιστρέψει από το Αφγανιστάν όπου είχε σταλεί για να καλύψει την καταστροφή από τον πρόσφατο, φονικό σεισμό, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση. Η μητέρα του παιδιού έχει τραυματιστεί επίσης και βρίσκεται σε νοσοκομείο.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης διακρίνονται ερείπια, κομμάτια μπετόν, ό,τι απέμεινε από μια στέγη και ένα στρώμα.

Νωρίς το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος το προηγούμενο βράδυ, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα ή ζημιές.

Οι ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά την αντεπίθεση που ξεκίνησε η Ουκρανία τον Ιούνιο.