Τραμπ: «Να πυροβολούν όσους κάνουν κλοπες και πλιάτσικο με το που βγαίνουν από το μαγαζί»

Σκληρή ρητορική για να «ψαρέψει» σε ένα ακραίο τμήμα των Ρεπουμπλικανών επιστράτευσε σε ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ που συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Σε ομιλία του στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια έφτασε ούτε λίγο ούτε πολύ να προτείνει να πυροβολούν όσους κλέβουν καταστήματα.

«Θα σταματήσουμε αμέσως το πλιάτσικο και τις κλοπές. Πολύ απλά, αν κλέβεις κατάστημα θα πρέπει να περιμένεις ότι θα σε πυροβολήσουν μόλις βγεις από το μαγαζί», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Αν και ο Τραμπ πάντα κάνει αναφορές στην εγκληματικότητα, η φρασεολογία που χρησιμοποίησε δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην τιμωρία. Στο παρελθόν, σημειώνει ο Guardian, ο Τραμπ είχε ζητήσει να πυροβολούν τους μετανάστες για να μην μπαίνουν στις ΗΠΑ.

Είπε ότι οι πλούσιοι κάτοικοι του Μπέβερλι Χιλς «βρωμάνε λόγω των διακοπών στο νερό» και προειδοποίησε ότι «η Αμερική θα πεθάνει» αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν.

Ο νυν πρόεδρος, είπε ο Τραμπ, «είναι ο πιο διεφθαρμένος, ο πιο ανίκανος πρόεδρος της ιστορίας μας. Αυτή η χώρα θα πεθάνει αν πρέπει να περάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια με αυτόν τον τύπο». Αλλά και για την Καλιφόρνια όπου βρισκόταν είπε ότι «την έχουν κάνει τη χωματερή του κόσμου» και ότι πετάνε εκεί «φυλακισμένους, τρομοκράτες και ψυχασθενείς».

Τέλος, ακόμη και αν έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε, επανέφερε το ψέμα για τις χαμένες εκλογές του 2020.