Η Ουκρανία κατέρριψε 16 από 30 ρωσικά drones-καμικάζι που έκαναν επιδρομή τη νύχτα του Σαββάτου

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν 16 από τα περίπου 30 ρωσικά drones-καμικάζι τα οποία στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο αεροπορίας στο Κίεβο μέσω Telegram.

Τα ρωσικά drones κινούνταν από νότια, νοτιοανατολική και βόρεια κατεύθυνση, σύμφωνα με την πηγή, ενώ στόχος ήταν ιδίως η περιφέρεια Τσερκάσι.

«Τη νύχτα, ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση εναντίον της περιφέρειάς μας Τσερκάσι με drones (…) Δυστυχώς, υπήρξαν πλήγματα σε βιομηχανική υποδομή στην (πόλη) Ουμάν», ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιχόρ Τάμπουρετς μέσω Telegram.

Ουκρανία: Καταστροφές σε αποθήκες σιτηρών

Εξαιτίας των πληγμάτων «ξέσπασαν πυρκαγιές σε αποθήκες», ιδίως χώρους όπου «αποθηκεύονται σιτηρά», και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πάντα κατά την ουκρανική αεροπορία.

Παράλληλα, η ουκρανική προεδρία ανέφερε πως πολιτικές υποδομές και αποθήκες επίσης υπέστησαν ζημιές στις περιφέρειες Μικολάιφ (νότια) και Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολικά).

Ρωσία: Καταρρίψαμε 4 ουκρανικά drones

Στην άλλη πλευρά, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικό drone στην περιφέρεια Σμολένσκ (δυτικά) και άλλα τρία στην Κρασνοντάρ (νότια) περί τις 08:00 και τις 09:00 αντίστοιχα.