Συναγερμός στη Γαλλία για την εξαφάνιση 15χρονης - Θα πήγαινε να συναντήσει μία φίλη της

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η εξαφάνιση μιας 15χρονης έφηβης από την Αλσατία, ενώ ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι Αρχές και δεκάδες εθελοντές για τον εντοπισμό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», η 15χρονη Λίνα εξαφανίστηκε από προσώπου γης το περασμένο Σάββατο. «Τι συνέβη στην κοπέλα και δεν έχει δώσει σημείο ζωής από το Σάββατο;», διερωτάται η γαλλική εφημερίδα.

Η Εισαγγελία της Saverne ανακοίνωσε χθες ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για μια «ανησυχητική εξαφάνιση».

Περισσότεροι από 200 κάτοικοι του μικρού χωριού Saint-Blaise-la-Roche, όπου διαμένει η οικογένεια της έφηβης, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο σημείο όπου η Λίνα εξαφανίστηκε συνεχίζοντας την έρευνα.

Η νεαρή κοπέλα χρειάστηκε να περπατήσει από το σπίτι της μέχρι τον σταθμό Sainte-Blaise-La-Roche, τρία χιλιόμετρα μακριά, για να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο όπου εκεί θα συναντούσε μια φίλη της. Η Λίνα δεν έφτασε ποτέ στο ραντεβού με την φίλη της να ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία.

Πηγή της χωροφυλακής στην Αλσατία αναφέρει στη γαλλική εφημερίδα ότι στην έρευνα συμμετέχουν 35 χωροφύλακες, συνοδευόμενοι από εκπαιδευόμενα σκυλιά και 20 αστυνομικούς. Παράλληλα, στην έρευνα για τον εντοπισμό της έφηβης επιστρατεύτηκαν ένα ελικόπτερο και drones.

Η νεαρή κοπέλα «δεν μπήκε στο τρένο», αναφέρει η εισαγγελέας της Saverne, Aline Clérot.

Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο το «BFMTV», η Patricia Simoni, δήμαρχος του Plaine, πόλη κοντά στο Sainte-Blaise-la-Roche, περιέγραψε τη Λίνα ως «ένα φυσιολογικό παιδί, χωρίς προβλήματα, γλυκό, ευγενικό και χαμογελαστό».

«Μεγάλος πόνος για τη μητέρα της»

Η μητέρα της Λίνας, Φανί μίλησε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και διευκρίνισε ότι η κόρη της είχε στείλει ένα «μήνυμα στον φίλο της γύρω στις 11:20 π.μ.».

«Είναι η τελευταία φορά που είχαμε επαφή μαζί της», υποστήριξε και έσπευσε να περιγράψει τα ρούχα που φορούσε η κόρη της όταν έφυγε από το σπίτι: «Φοράει ένα κοντό λευκό πουπουλένιο σακάκι, γκρι φόρεμα, και λευκά παπούτσια «Converse».

Η Φανί ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι «συμμετέχουν στην έρευνα». «Θέλω να βρω την κόρη μου, θέλω να είναι κοντά μου. Είναι κάτι που εύχομαι σε οποιονδήποτε, είναι μεγάλος πόνος», δήλωσε απαρηγόρητη.