Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού στο Μαρόκο - Στους 2.122 οι νεκροί

Στους 2.122 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στο Μαρόκο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στον νεότερο απολογισμό της τραγωδίας.

Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 2.421 από την σεισμική δόνηση των 7 βαθμών που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Η κυβέρνηση του Μαρόκου, κύρηξε τριήμερο εθνικό πένθος για τους νεκρούς, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να προσευχηθούν πολίτες σε όλα τα τζαμιά της χώρας για τα θύματα αλλά και τους τραυματίες.

Οι πολίτες της χώρας, από την μια πενθούν τους αγαπημένους τους ανθρώπους και από την άλλη αναζητούν διέξοδο γύρω από ερείπια. Κάτοικοι του Μαρακές, διαμαρτύρονται ότι η βοήθεια που δέχονται από την Πολιτεία είναι ελάχιστη.

Την ίδια ώρα, σε χωριά γύρω από το Μαρακές, πολίτες φτιάχνουν ομαδικούς τάφους, αποχαιρετώντας πρόχειρά τους ανθρώπους τους. Την ώρα που όλα τα σπίτια αλλά και τα κτίρια γύρω τους έχουν καταρρεύσει.

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, καλλιεργώντας τον φόβο στους πολίτες. Οι μετασεισμοί δεν ξεπερνούν τα 4,5 Ρίχτερ, ωστόσο, είναι αρκετό για να σπείρουν τον πανικό.