Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο - Δυναμιτίζει το κλίμα ο Κιμ

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας και ο στρατός της Νότιας Κορέας, λίγες ώρες μετά την ανάπτυξη αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1B σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγουν στην περιοχή οι ΗΠΑ και συμμαχικές της δυνάμεις.

Νότια Κορέα και ΗΠΑ ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν 11 ημέρες κοινών στρατιωτικών γυμνασίων, τα οποία η Πιονγκγιάνγκ έχει καταγγείλει.

Νωρίτερα σήμερα, αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πραγματοποίησαν ξεχωριστά γυμνάσια με πολεμικά αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης στρατιωτικού δορυφόρου

Πριν από μία βδομάδα, η Βόρεια Κορέα έκανε γνωστό ότι και η δεύτερη προσπάθειά της να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό δορυφόρο συλλογής πληροφοριών απέτυχε, διαβεβαιώνοντας πως το πρόβλημα δεν ήταν «σοβαρό» και ότι θα αποπειραθεί να θέσει εκ νέου σε τροχιά δορυφόρο τον Οκτώβριο.

«Η πρώτη και η δεύτερη φάση της πτήσης του πυραύλου ήταν φυσιολογικές, όμως η εκτόξευση απέτυχε εξαιτίας σφάλματος στο σύστημα επείγουσας πυροδότησης κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης της πτήσης», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε αργότερα από την πλευρά του πως η εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ θεωρείται πως ήταν αποτυχημένη, μετά τη μελέτη των δεδομένων της πτήσης.