Αυστραλία: Νεκροί Αμερικανοί πεζοναύτες από τη συντριβή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια άσκησης

Τραγική τροπή πήρε η συντριβή ενός Osprey των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων την Κυριακή (27/8) κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη βόρεια Αυστραλία καθώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν μετά την συντριβή του Osprey, όπως ανέφερε το BBC.

Η κατάσταση πέντε εκ των τραυματιών κρίθηκε σοβαρή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο

Πρόκειται για ένα υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 Αμερικανοί πεζοναύτες που συνετρίβη ανοιχτά της ακτής του Ντάργουιν.

Αρκετοί άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά την συντριβή του κοντά στις νήσους Τίουι, βόρεια του Ντάργουιν, σύμφωνα με το δημόσιο αυστραλιανό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC NEWS.

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι περιστατικό με αεροσκάφος με αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γυμνασίων στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

 

«Οι αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι το περιστατικό αφορά αμυντικό προσωπικό των ΗΠΑ και ότι δεν αφορά μέλη των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε επίσης το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό σημειώθηκε στη Νήσο Μέλβιλ, βόρεια του Ντάργουιν, κατά τη διάρκεια της άσκησης Predator’s Run 2023.