Κανένα ίχνος μετάνοιας από τους φανατικούς Κροάτες οπαδούς «BBB» - Η πρώτη τους ανάρτηση

Με προκλητικό ύφος και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης η φανατική ομάδα υποστηρικτών της Ντιναμό Ζάγκερμπ «Bad Blue Boys» τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά τα όσα ανατριχιαστικά ανέφερε ο Κροάτης δικηγόρος των συλληφθέντων, ο οποίος στο παρελθόν έχει αναλάβει αρκετές φορές την υπεράσπιση μελών των Bad Blue Boys και χαρακτήρισε αποβράσματα τους οπαδούς της ΑΕΚ, αρνούμενος την οποιαδήποτε ευθύνη των BBB για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της ομάδας τοποθετήθηκε για πρωτή φορά μετά την δολοφονική επίθεση.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην πρώτη τους ανάρτηση στο Telegram, οι Κροάτες χούλιγκαν, όχι μόνο δεν είχαν την ευαισθησία να ζητήσουν μία συγγνώμη για τα τραγικά γεγονότα, αλλά αντίθετα έριξαν την ευθύνη στα ΜΜΕ και την αστυνομία, προσπαθώντας να κάνουν το μαύρο άσπρο και ζητώντας τον λόγο για 7 τραυμαυτισμένους δικούς τους «συντρόφους», τους οποίους «πολεμούν» όπως γράφουν και τα κροατικά ΜΜΕ.

Το δε εξοργιστικό στο μήνυμα τους είναι η τελευταία τους πρόταση, όπου ενώ η Ελλάδα θρηνεί τον θάνατο ενός 29χρόνου από τη δική τους δολοφονική επιδρομή (μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους) οι Κροάτες χούλιγκανς τονίζουν: «Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι BBB:

«Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορεί να υπάρξουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν «έρευνα» από τη συμβιβασμένη ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να κατευθύνει στη συνέχεια ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη χειρονομία της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψή κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.

Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά που αναφέρουμε διαταράσσουν το αφήγημα σύμφωνα με την οποία οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;

Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό της Κροατίας: Σταματήστε αυτό το λιντσάρισμα που έχεις ως στόχο εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!».