Ισχυρή έκρηξη συντάραξε το λιμάνι στο Κοτσαέλι στην Τουρκία - Τουλάχιστον 10 τραυματίες (video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο σιλό του Turkish Grain Board (TMO) στο λιμάνι Ντεριντζέ στην επαρχία Κοτζάελι στη δυτική Τουρκία.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σεντάρ Γιαβούζ, αναγγέλοντας την έναρξη έρευνας για τα αίτια της έκρηξης ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Η έκρηξη συνέβη στις 14:40 κοντά στα σιλό του Τουρκικού Οργανισμού Σιτηρών (TMO), τόνισε ο κυβερνήτης.

«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό», είπε ο Γιαβούζ.

«Όπως μας είπαν είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα τόνισε πως δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε, περίπου στις 14:40, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τα σιλό περιείχαν σιτάρι. Στην περιοχή πήγαν αμέσως κλιμάκια της πυροσβεστικής, των υγειονομικών υπηρεσιών και της αστυνομίας.

Ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε από πολλά σημεία του Κόλπου.

Η στιγμή της έκρηξης

Ο δήμαρχος του Ντερίντσε τόνισε από την πλευρά του: «Αυτή τη στιγμή είμαστε απασχολημένοι με τον εντοπισμό των τραυματιών και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Γίνονται έρευνες, δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες, αλλά έχουμε στείλει τραυματίες στο νοσοκομείο, Παρακολουθούμε το περιστατικό με τις ομάδες μας».

Δηλώνοντας ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο σιλό σιτηρών, ο δήμαρχος σημείωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, «αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε προς το παρόν κάτι περισσότερο. Δεν υπήρξε φωτιά, ήταν μια έκρηξη που προκλήθηκε από συμπίεση, αλλά ήταν μια βίαιη έκρηξη. Το ένιωσα ακόμα και από εκεί που καθόμουν στο δημαρχείο. Ελπίζω να μην υπάρξει θάνατος».