Σοκαρισμένη η Καγκελάριος της Γερμανίας από την τραγωδία

Σοκαρισμένη είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της αεροπορικής τραγωδίας με το αεροσκάφος Airbus A320 της εταιρείας Germanwings (χαμηλού κόστους, θυγατρική της Lufthansa), όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24/03) ο εκπρόσωπός της. Μάλιστα, η Γερμανίδα Καγκελάριος ακύρωσε όλα τα σημερινά της ραντεβού, προκειμένου να είναι σε συνεχή επαφή με τα εν εξελίξει γεγονότα, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην Κολωνία για την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις εξέφρασε την οδύνη της για το δυστύχημα. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ. Θρηνούμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι συγγενείς να έχουν την βοήθεια που χρειάζονται», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος για την συντριβή του αεροσκάφους των αερογραμμών Germanwings.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε, πρόκειται να ταξιδέψει στο σημείο της τραγωδίας αύριο (25/03), ενώ γνωστοποίησε πως στην περιοχή μεταβαίνουν ο Υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόντριντ, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ-Στάινμάϊερ, καθώς και μία σειρά από ειδικούς του κλάδου αερομεταφορών.

Την ίδια ώρα, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως σημειώθηκε συμφωνία για συνεργασία της Γερμανίας με την Γαλλία και την Ισπανία ώστε να βοηθηθούν οι αρχές των χωρών στην διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Τόνισε επίσης πως και οι τρεις χώρες θρηνούν για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος και πρόσθεσε ότι η σκέψη της είναι στους συγγενείς των επιβαινόντων και τα θύματα.

Νωρίτερα την είδηση είχε κάνει γνωστή ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου, στο οποίο επέβαιναν αρκετοί Γερμανοί πολίτες. «Είναι μια τραγωδία για την χώρα μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Το αεροπλάνο που κατέπεσε ήταν της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (θυγατρική της Lufthansa), και μετέφερε 144 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν συντρίμμια κοντά σε γαλλικό χωριό. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του “Marigmane”, εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και κατέπεσε στις Γαλλικές Άλπεις.